Sport

Egy-null

Magabiztosan nyerte az MKB a kézi bajnoki döntő első meccsét

A férfi kézilabda-bajnokság csúcspontjához érkezett, a rájátszás döntőjének első mérkőzését rendezték Veszprémben. A három győzelemig tartó párharcot az MKB kezdte jobban, magabiztos játékkal fektették két vállra a Pick Szeged csapatát. A meccs az első félidő hajrájában dőlt el, amikor néhány perc alatt négy góllal meglépett a Veszprém, a kishitűen játszó vendégek pedig már képtelenek voltak a fordításra a második játékrészben.

MKB-PLME 1-0

Nagy különbséggel nyerte az elődöntő első meccsét az MKB

A férfi kézilabda-bajnokság rájátszásában az elődöntőig jutottak a csapatok. Az alapszakasz-győztes MKB Veszprém a Pestszentlőrincet fogadta az első találkozón. A várakozásoknak megfelelően végig a hazaiak irányították a játékot, és végül tizennégy góllal verték a Tromost. A hazaiaknál a két félidőt két külön "sor" játszotta le, ezúttal a fiatalok (Tombor, Gulyás, Buday, Myrhol, Iváncsik) jobban muzsikáltak, az előny nagy részét ők hozták össze. A két győzelemig tartó csatában az MKB 1-0-ra vezet a PLME ellen.

Sima vereség

Húsz ponttal kaptak ki a kosarasok Tiszaújvárosban

A férfi kosárlabda-bajnokság NB I/B. csoportjában folytatódott a felsőházi rájátszás. A veszprémiek a Tiszújvárosi Phoenix csapatához látogattak, a hazaiak pedig Jávorszki (32 pont) vezérletével magabiztosan nyertek. A végeredmény: Phoenix KK - Veszprémi Egyetem SC 83-63. A szerény teljesítményt nyújtó vendégeknél csak Hegedűs (19) és Bovánovics (13) jutott tíz dobott pont fölé. A VESC mérlege ezzel a vereséggel ismét 50%-osra csökkent (4-4).

Második kanyar

Két nap alatt kétszer verte az MKB Veszprém a Nyíregyházát

A férfi kézilabda NB I. rájátszásában magabiztosan jutott tovább az MKB Veszprém csapata. A bajnoki címvédő két nap alatt kétszer verte a Nyíregyházát, így 2-0-s összesítéssel jutott a legjobb négy csapat közé. Az első, balatonfüredi találkozón hamar eldöntötte a találkozó sorsát az MKB, végül huszonhat (!) góllal nyert (43-17). A veszprémi "visszavágó" első félidejében remekül tartották magukat a vendégek, mindössze kétgólos különbséggel fordultak a csapatok. A második játékrészben már nem volt kegyelem, a fáradó nyírségiekkel szemben már a szokott MKB-t látta a nagyérdemű (43-27).

Remek rajt

A rájátszás első fordulójában biztosan nyertek a kosarasok

Magabiztos győzelemmel kezdte az NB I/B-s férfi kosáralabda-bajnokság rájátszását a Veszprémi Egyetem SC. A Molnár legénység csak a második játékrészben tudta lerázni a végig agresszíven játszó Kaszások csapatát, de végül magabiztos győzelmet arattak a hazaiak. Ezzel a sikerrel a VESC 4-3-as mérleggel áll a felsőházi rájátszás tabelláján.

Szakaszgyőzelem

Biztosan nyert az MKB a Pick ellen, ezzel alapszakaszgyőztes lett

A férfi kézilabda-bajnokság csúcsrangadóján az MKB Veszprém 28-21-re nyert a Pick Szeged ellen, pedig a szünetben a vendégek vezettek egy találattal. A bakonyiak - jobb gólkülönbségüknek köszönhetően - ezzel megszerezték az alapszakasz első helyét. Mindez azért fontos, mert az idéntől bevezetett rájátszás során végig pályaelőnye lesz Perezéknek. Az első kanyarban a Nyíregyháza lesz az MKB ellenfele, a pályaválasztói jogok felcserélése miatt az első talákozó (pénteken) Balatonfüreden, a második (szombaton) pedig Veszprémben lesz.

Egyetlen gól...

Az MKB Veszprém lemaradt a Bajnokok Ligája fináléról

Nem jutott a Bajnokok Ligájának döntőjébe az MKB Veszprém férfi kézilabda-csapata, miután Pamplonában 32-29-es vereségett szenvedett. A Portland San Antonio 59-58-as összesítéssel lépett tovább. A veszprémiek negyven percen keresztül kiválóan tartották magukat, ám egy tízperces rövidzárlat megpecsételte sorsukat. A hajrában csak megközelíteni sikerült a Portlando, utól érni már nem. A döntőben a Pamplona ellenfele a szintén spanyol Ciudad Real lesz, amely magabiztosan, 60-49-es gólkülönbséggel lépett át a német Flensburg csapatán.

Kétgólos előny

A hajrában vesztette el ötgólos előnyét az MKB a Bajnokok Ligájában

Az utolsó pillanatig kiélezett küzdelmet vívott az MKB Veszprém és a Portland San Antonio csapata a BL-elődöntőben. Az első játékrész hajrájában tudott csak meglépni egy kicsit a hazai csapat, a második félidő közepéig háromról ötre növelte előnyét az MKB. A spanyolok nem adták fel a csatát, a kissé túl magabiztossá váló veszprémiek szinte képtelenek voltak gólt lőni, így (mindössze?!) kétgólos előnyt harcolt ki a magyar bajnok a jövő szombati visszavágóra (29-27). A másik meccsen: Ciudad Real (spanyol) - Flensburg (német) 31-22 (17-9).

BL: vasárnap lesz

Az MKB már az első félidőben eldöntötte a meccset a Tatabánya ellen

Az MKB Veszprém férfi kézilabda-csapata a bajnokság ötödik helyezettjét, a Tatabánya Carbonex KC gárdáját fogadta a nemzeti ünnepnapon. A hazaiaknál sérülés miatt nem vállalta a játékot Sola kapus, Eklemovic, Buday és Putics, így kényszerből Lapcevic vállalta az irányító szerepet. Ennek ellenére hamar ellépett a veszprémi csapat, húsz perc után már nyolc gól volt a két csapat között, ezzel az MKB el is döntötte a két pont sorsát. Véglegessé vált, hogy az MKB-Portland SA BL mérkőzést március 26-án (vasárnap) 15:15 órakor játsszák a Március 15. utcai sportcsarnokban.

Oldalak