Patrióta Lokál: Ügykontroll

Fuss el véle

- és nincs vége -

Holnaptól nincsen index. veszprém.hu. Vége. A Szabad-Sajtó Kulturális és Ifjúsági Egyesület kiszáll Veszprém első internetes napilapja mögül. Lezárult egy nyolc éves korszak. Hogy miért, hogy mi módon, és hogy hogyan tovább? Arról Pethő Imre, a Veszprém Index (immár volt) Szabad Sajtó Díjas főszerkesztője nyilatkozik kedves Olvasóinknak!

Még egyszer a strandról

- ellenzéki vélemény -

„A strand helyének az uszoda és a Batthyányi úti házak közé építését elhibázott elképzelésnek tartom, azt a közgyűlési vita során sem támogattam” – nyilatkozta lapunknak Katanics Sándor, MSZP-s önkormányzati képviselő, akivel a strand helyzetéről és az ehhez kapcsolódó kérdésekről beszélgettünk.

Polgármesterünket kérdeztük a strandról

- a sajtószóvivő válaszolt -

Ellenzők és támogatók egyaránt hangot adtak véleményüknek az elmúlt hetekben a városi stranddal kapcsolatban, amely Debreczenyi János választási ígérete között is szerepelt. Szerettük volna megkérdezni a polgármestert, hogyan vélekedik a kialakult helyzetről, azonban többszöri megkeresést követően sem tudtunk időpontot egyeztetni. Kérdéseinket elküldtük elektronikus úton, amire Horváth György, a Polgármesteri Hivatal sajtószóvivője válaszolt.

A választóim érdekeit kell előtérbe helyeznem…

- képviselői vélemény a strandról -

A közelmúltban lakossági fórumot tartottak a Batthyány utca szomszédságában épülő strandról a HEMO-ban, illetve egy televíziós vitára is sor került, mivel számos, a tervet ellenkező lakossági vélemény érkezett az önkormányzathoz. Az ügyről, a jelenleg helyzetről és a lehetőségekről Szolnoki Pált, a körzet önkormányzati képviselőjét kérdeztük.

Befürdünk?

- nem az uszoda léte, hanem a helye a kérdéses -

Évek óta égető szüksége van Veszprémnek egy uszodára. Szükség van rá, kell. De a nagy kérdés: hol legyen? A városvezetés szerint a Március 15-i sportcsarnok kicsi uszodája melletti terület lenne a legalkalmasabb a fejlesztésre, míg az ott lakók egy része szerint ez a legrosszabb megoldás.

Mit utálok Veszprémben?

Egyetemizmus és Utcazene

Nem vagyok őslakos, Veszprém városa – úgymond – mint idegen betolakodót, ennek ellenére viszonylag gyorsan befogadott. Hálásnak kell lennem, így igazán rosszat nem mondhatok. Ha mégis azt kérdezik tőlem, mi az, ami legkevésbé nyeri el tetszésemet ebben a városban, kézenfekvő és egyszerű a válaszom. Noha sokaknak nyilván meglepő lehet, mégsem kertelek: az egyetemista társadalom és az Utcazene.

Mit utálok Veszprémben?

- a parkolást az Arénánál -

A város legújabb intézménye, és máris gyakran hangoztatott büszkesége, a Veszprém Aréna sem lehet tökéletes. Már a megnyitó során sokan fanyalogtak a jegybeszerzés és a kísérő programok miatt, vagy csak úgy általában. Most a parkolás és a megközelítés a téma a leggyakoribb látogatók, a kézilabdacsapat szurkolói között. Fórumbejegyzésekből mazsoláztunk.

Mit utálok Veszprémben?

- a szelet -

Igaz ugyan, hogy számos dolgot nem szeretek Veszprémben (számosat viszont de), most mégis csak egyet emelnék ki, legyen ez bármilyen banális, elcsépelt és uncsi. Ez pedig a szél. Sokszor elgondolkodtam azon, hogy kis városunkban a szél egyedi, személyiséggel és érzésekkel rendelkező entitás, akinek/aminek megvannak a saját céljai és tervei.

Így aztán hosszú órákon keresztül figyeltem, jegyzeteket készítettem, hátha ki tudom következtetni azokat. Eleddig kevés sikerrel, ezért arra jutottam, hogy a veszprémi szél egyszerűen csak szeszélyes.

Mit utálok Veszprémben?

Hát azt hogy …

A Libri kint van a város szélén. Hogy egyáltalán nem érdekel a kézilabda. Hogy figyel a szomszéd még a lakótelepen is. Hogy nincs török giroszos. Hogy a Buhimban embertelen a WC, és ettől nem tudok oda járni. Hogy éjjel nem lehet pizzát rendelni. Hogy mióta itt van a Bujtor, egyszer sem kocsmai-verekedett. Hogy hétvégén nincs ember az utcán. Hogy a régi mozi helyén kínai bolt van. Hogy mindenki az óránál randizik.

Oldalak