Patrióta Lokál: Közélet

Beszéljünk róla…

Ignácz Adrienn pszichológus és Kuntár Ferenc gyógypedagógus, fejlesztőpedagógus rovata

„Kilenc éves fiam viselkedése néhány hónapja megváltozott. Teljesen váratlan helyzetekben elkezdett grimaszolni, furcsán pislogni, máskor a fejét rángatta, vagy tekergette magát. Sokszor adott ki furcsa hangokat is (nyüszített, krákogott), máskor váratlanul kiabálni kezdett.

„Úri muri”

- politikai kommunikáció a Pannon Egyetemen -

Ha már tanévkezdés, épp itt volt az ideje, hogy a Pannon Egyetemen belekezdjenek a Tudományos Műhely idei előadássorozataiba. A téma: A politikai és diplomáciai kommunikáció pragmatikai aspektusai; az előadó: Mihalovics Árpád. Elég tudományosan hangzik, de tulajdonképpen betekintést nyerhettünk a felsőbb szervekben folyó társalgás titkaiba.

Célba ért a guruló múzeum

Audi Hungaria Classic 2008

Célba érkezett az Audi Hungaria Classic 2008 mezőnye. A 76 kocsi két nap alatt majdnem 600 kilométert autózott le a Balaton-felvidéken és a Dunántúl nyugati részén az elmúlt hétvégén. A gyűrődést még az 1923-as Salmson is bírta, bár többször szerelni kellett.

Az autók és tulajdonosaik is – kicsit elcsigázottan bár, de – egészben érkeztek meg a szombat esti befutóra. Két napon keresztül rótták a magyar utakat, hol esőben, hol napsütésben. A verseny nem a gyorsaságról szólt, hanem az ügyességről és a pontosságról.

1,3 milliárd forint a Balatonnak

komoly fejlesztések kezdődhetnek

A Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács jelentős összeget különített el – egyeztetve a Balaton Fejlesztési Tanáccsal – a KDOP „A balatoni térség turisztikai vonzerejének növelése” pályázat keretében; erre a célra a régióban 1,8 milliárd forint állt rendelkezésre – mondta el Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság csopaki székhelyén megtartott sajtótájékoztatón a régiós testület vezetője.

Beszéljünk róla…

Ignácz Adrienn pszichológus és Kuntár Ferenc gyógypedagógus, fejlesztőpedagógus rovata

„Tisztelt Tanár úr!
Ötéves lányom értelmi fogyatékos, emellett egyéb, mozgással kapcsolatos problémái is vannak. Nemrég hallottam a terápiás lovaglásról. Tanácsát szeretném kérni, hogy ez a fajta terápia segítene-e kislányom fejlődésében, érdemes-e belevágnunk, vagy ez is csak egy hirtelen felkapott módszer, amivel a fogyatékos gyermekeket nevelő szülőket hitegetik. Tisztelettel: K. Zsuzsa”

50 milliárd forint fejlesztésekre

- a következő két évben -

Lezárultak a Közép-dunántúli régió kistérségeiben a Regionális Fejlesztési Ügynökség által a 2009–2010-re szóló akcióterv egyeztetési változatának társadalmasítása céljából szervezett egyeztető fórumok, melyeket öt városban (Dunaújváros, Tatabánya, Székesfehérvár, Veszprém, Zirc) tartottak az ügynökség szakemberei.

Hallgatói Centrum nem csak hallgatóknak

- új lehetőségek a Pannon Egyetemen -

A Pannon Egyetemről mindenki tudja, hogy igyekszik a hallgatókra odafigyelni, nekik megfelelő szolgáltatásokat kiépíteni. A Hallgatói Centrum Kft. létrehozatalánál is ez állt a középpontban. Bár ez a fő koncepció, Veszprémről sem felejtkeztek el, és a szolgáltatások kibővítésével szeretnének a város elvárásainak is megfelelni. A diák meg örül, mert tényleg csak a „szomszédba” kell mennie, ha gondja van.

Oldalak