Várják az amatőr filmeseket

A Szabad-Sajtó Kulturális és Ifjúsági Egyesület idén negyedik alkalommal rendezi meg a Pannonfíling Mozgóképes Találkozót november 15-én Veszprémben. Október 10-ig várják az alkotók nevezését.

A Pannonfíling Mozgóképes Találkozó alap gondolata 2005 nyarán pattant ki néhány filmőrült fejéből – nemcsak az amatőr rövidfilmek iránti szeretetüket kifejezendő, hanem a dunántúli (és ezáltal természetesen a veszprémi) kulturális élet felpezsdítése érdekében. A szervezők célja találkozni azokkal az amatőr filmes alkotókkal, filmmel kísérletező művészekkel, akik képesek megmutatni valamit abból, ami itteni, ami lokális, vagyis a miénk. Azokkal, akik tudnak úgy mesélni, hogy a mi történeteink peregjenek a vásznon, hogy egy közös és közel azonos identitásízt kapjunk ezektől az alkotásoktól.

A 2008-as találkozót november 15-én tartják az Expresszó Klubmozi és Kávézóba. A filmes találkozó zsűrijét alkotják: M. Tóth Géza Oscar-díjra jelölt animációs rendező, Csillag Márton a Filmvilág és a Pesti Est kritikusa, valamint a tavalyi fesztivál egyik nyertes alkotója. A fesztivál fődíja egy egyéves ösztöndíj a Dunaversitas Filmakadémián, a további díjazottak tárgyjutalmakban részesülnek.

A nevezéseket október 10-ig várják a pannonfiling@freemail.hu e-mail címre. További információ a pannonfiling.uw.hu honlapon található.

Rovat: