Golfparadicsom a Balatonnál

Új értékkel gazdagodott a Balaton-part. Balatonudvari–Örvényes között befejeződött a legújabb 18 lyukas hazai golfpályája építése. Magyarországon mindössze négy ilyen nagyságú pálya működik, közöttük minden bizonnyal ez a lélegzetelállító panorámát nyújtó a legszebb.

Összesen háromszázezer köbméter földet mozgattak meg a Royal Balaton Golf & Yacht Club területén, hogy a gyönyörű környezetre vágyó hazai és külföldi golfrajongók egyre szélesebb táborának igényeit kielégítsék.

Valóban ámulatba ejtő a Tihanyra és a Balaton nyugati medencéjére néző lankás vidék, ahol a kis erdősávok és a harmincezer négyzetméter összfelületű tavacskák között 18 pálya rejtőzik. A természettel harmonizáló 68 hektáros terület gigászi munka után mutatja megkapó arcát.

A Royal Balaton golfpályán évente hatezer golflabda „fogy”, mert sok eltűnik vagy tönkremegy. A tizennyolc pálya amúgy 6254 méter hosszú. Ezt ideális esetben 72 ütésből teljesítik a játékosok, körülbelül öt óra alatt. A játékot homokakadályok (bunkerek) és tavak nehezítik. Egy játékos általában kéttucat ütővel indul útra. A jól eltalált labda akár óránként 250 kilométeres sebességgel is repülhet. (reggel.hu)

Rovat: