Olimpikonok buzdítottak mozgásra

Második alkalommal járt nálunk a Játszótér

A sport, az egészséges életmód és a fogyatékosok integrációja szerepel elsődleges célként a Játszótér elnevezésű programsorozat szervezői előtt. Vasárnap a Veszprém Arénában olimpikonok is hozzájárultak ahhoz, hogy minél többen kedvet kapjanak a mozgáshoz.

2003 szeptemberében indult útjára a Játszótér elnevezésű programsorozat, amely a sportolás örömét igyekszik megmutatni a gyerekeknek, miközben a felnőttek ingyenes szűrővizsgálatokon vehetnek részt, ahol szakemberek mondják el véleményüket az egészségmegőrzésről. Emellett minden esetben – Veszprémben második, országos szinten 30. alkalommal – tombola megvételével egy helyi, hátrányos helyzetűeket segítő szervezetet támogathatnak a látogatók. Ez alkalommal a Kozmutza Flóra Alapítványnak adták át a befolyt összeget.

– Négy éve jártunk Veszprémben, akkor még az iskolai tornateremben, s mivel rengeteg látogatót sikerült odacsalogatnunk, az újabb rendezvénnyel megvártuk, amíg felépül az új sportcsarnok – tudtuk meg Erdős Melinda szervezőtől. Rengeteg helyen megfordultunk az országban, de ilyen felszereltségű, méretű intézménnyel kevés város büszkélkedhet. A rendezvény szempontjából nagyon fontos, hogy a kerekes székesek is könnyen megközelíthessék, és a csarnok teljes mértékben akadálymentesítve van.

– A program lényege, hogy a sportra ösztönözzük a gyerekeket, igyekszünk megmutatni, hogy a sport egyenlő a játékkal. Célunk, hogy építsék be mindennapjaikba a mozgást, illetve igyekszünk olyan ismert sportolókat elhozni, akik méltó példaképei lehetnek a gyerekeknek, ösztönzően hathatnak rájuk – mondta el érdeklődésünkre a szervező. Nem az élsporton van a hangsúly, hanem hogy egészségesen éljünk, sokat mozogjunk. Emellett igyekszünk a fogyatékosok sportját is ismertté tenni, valamint mindennapi nehézségeikkel is találkozhattak az érdeklődők.

Cseh László olimpikon úszónk kérdésünkre elmondta, nagy öröm számára, hogy a gyerekeknek ösztönzést adhat a sportoláshoz, s reméli, hogy a rengeteg fénykép, autogram erőt ad számukra a későbbiekben.

Rovat: