Nemzetközi gyermekfesztivál Veszprémben

Tizedik alkalommal rendezik meg október 2. és 6. között Veszprémben a Nemzetközi gyermekfesztivált; az ötnapos kulturális programsorozaton 10 ország 30 városából 1350 gyermek, tizenéves fiatal vesz részt.

Közép-Európa legnagyobb gyermekművészeti seregszemléjére 6 és 20 év közötti gyermekek, fiatalok érkeznek; a legtöbben Oroszországból, Ukrajnából és Lengyelországból jönnek, mindegyik országot 250-300 gyermek képviseli. Magyarországon szintén 300 gyermek jutott az elődöntőkből a fesztivál veszprémi döntőjébe.

Az október 3-i ünnepélyes megnyitót követően négy helyszínen öt művészeti ágban - tánc, színházi előadás, ének, zene és cirkuszi produkció - mutatják be tudásukat a szereplők. Az ötnapos fesztivál ideje alatt összesen mintegy 400 produkciót láthat majd a közönség .

Az együttesek és szólisták produkcióit hazai és külföldi szakemberekből, művészekből álló zsűri értékeli; a zsűri elnöke Viktoria Szkopenko, a moszkvai önkormányzat kulturális bizottságának a vezetője lesz.

Az egyes kategóriák 1-3. helyezettjei diplomát, serleget és értékes tárgyjutalmakat kapnak, de számos különdíjat is kiosztanak. A modern tánc, népitánc, ének és zene kategóriákban nagydíjat is kiadnak.

A díjkiosztó gálaműsort október 5-én 18 órától tartják a veszprémi rendezvénycsarnokban, másnap pedig Budapesten, a Stefánia Palotában gálaesten adnak műsort a fesztivál győztesei, helyezettjei. (kultúra.hu)

Rovat: