Bemutatták az új lovaspályát

Két új lovaspálya készült el a közelmúltban a Gulya-dombon. Az Állatkert munkatársai bíznak benne, ezzel hozzá járulhatnak lovaséletünk fellendítéséhez.

Sokan emlegetik, „lovas nemzet a magyar”, hazánkban a lovaglás mégis máig „úri” sportnak számít, holott a költségigénye (óradíj, felszerelés) nem drágább, mint ha a gyermek balett- vagy táncórákra járna. Az Állatkert célja a vadállatok bemutatásán kívül a természetvédelem és a környezettudatos nevelés, ennek része az is, hogy lehetőséget teremtenek a környékbelieknek a lovaglásra, akár kezdő, haladó, hobbilovas vagy versenyző. A lovaglás igen komplex sport, egy állattal kell csapatmunkában dolgozni. Felnőttnek és gyermeknek egyaránt élmény egy ló közelsége, a vele való kapcsolat, mindemellett kiváló szabadidős tevékenység.

Az Állatkerti Lovarda sokaknak kedves emlék, most, a nagy szabású Gulya-dombi rekonstrukció keretén belül új alapokra helyezik a város lovassport-tevékenységét és oktatását. Az új karámrendszer 2400 négyzetméteres, így kifejezetten tágasnak mondható. A lovasiskolában a „hagyományos” méretű lovakon kívül pónik is találhatók, így a kisebbek a számukra legmegfelelőbb méretű lovakon kezdhetik el a lovaglást. Mindezt szombaton sokan élőben is megtekinthették, ahol a fiatal lovasokon kívül az Állatkert paripái is bemutatkozta. Bendegúz, Tündi, Liliomfi, Dani, Huncut és Pajkos egyaránt várja a sportolni, kikapcsolódni vágyókat.

Rovat: