Jelentős változások a belvárosi közlekedésben

Jelentős forgalmirend-változást vezetnek be útépítési munkák miatt 2008. szeptember 29-től, várhatóan november 10-ig Veszprémben, a Színházkert környékén.

Az Óvári Ferenc utca a Szabadság tér felől a Dózsa György út irányába egyirányú lesz, az Iskola utca forgalmi iránya megfordul, a Dózsa György utcától a Komakút tér felé lesz egyirányú. A Megyei Könyvtártól a Mackó Cukrászdáig a Megyeház tér egyirányú lesz, ezzel a Megyeháza épület előtti útszakasz forgalmi iránya is megfordul. Ennek következtében az Erzsébet ligeti parkolóból a balra kanyarodás megszűnik, kihajtani csak a Kórház utca és a Szabadság tér irányába lehet, a Mackó cukrászda előtt csak balra az Óvári Ferenc utca felé, és jobbra a Brusznyai Árpád utca felé lehet kanyarodni. Az Óváros térre csak a Brusznyai Árpád utcáról, jobbra kanyarodva lehet befordulni.

A helyi és helyközi autóbusz megállóhelyek részben áthelyezésre kerülnek, ezekről pontos értesítés az érintett buszmegállókba kihelyezett információs hirdetményekről szerezhető be. Ideiglenesen megszüntetésre kerül a Színház, az Iskola u., valamint a Megyeháza tér elnevezésű megállóhely Színház felőli oldala. Új, ideiglenes megállóhelyek kerülnek kialakításra a Megyeháza tér Erzsébet liget felőli oldalán, valamint az iskola utcában. A felújítási munkák alatt a Tapolca felől Veszprémbe érkező járatok az SZTK megállót követően csak az autóbusz-állomáson állnak meg, a Völgyhíd felől érkezők pedig a Színház helyett az Iskola utcában kialakított ideiglenes megállóhelynél, majd az autóbusz-állomáson állnak meg.

Rovat: