Autócsodákkal találkozhatunk

Csütörtökön délután már megmutatták magukat azok az oldtimerek, illetve youngtimerek, akik részt vesznek az Audi Hungaria Classic 2008 elnevezésű megmérettetésen. Két aktív versenynap alatt a 86 versenyző 580 kilométert tesz meg a Dunántúlon. A sorrendet lényegében az 1/100-ad másodperces pontossággal kiírt feladatok teljesítése dönti el.

Noszvai András a rendezvény főszervezője a csütörtöki sajtótájékoztatón elmondta, Veszprém, Győr, Audi, Rábaring, a Balaton-felvidék és a Bakony: megszokott helyszíneit járják a versenyzők. Az AUDI HUNGARIA CLASSIC rajtjánál gyakran neves külföldi részvevők indulnak, ez az év sem lesz kivétel, osztrák, cseh, német és román veteránosok is beneveztek. A versenykiírás szerint csak olyan veterán gépkocsikkal lehet nevezni, amelyeket 1976. december 31. előtt gyártottak, közúti forgalomban részt vehetnek. Külön elbírálás alapján a rendezőség – speciális értékelési szempontok szerint - engedi, hogy 15 youngtimer és kísérő gépjárművek is elinduljanak.

A hétvégén zajló megmérettetés az Oldtimer Szuperkupa sorozat idei utolsó állomása. Pénteken reggel Veszprémből indult a mezőny, majd Sümegre, Tapolcára, Ajkára látogatnak. Szombaton Pápa, illetve Győr az úti cél, a befutóra ezen a napon Veszprémben, az Óváros téren kerül sor délután négy órától.Kapcsolódó oldal: www.hungaria-classic.hu

Rovat: