Sokat nyertünk a hétvégi Szuper Kupával

- az ezüstérmen kívül is -

Ezeken a lapokon gyakran olvashatunk szókimondó kritikát, de mint tudjuk, ennek elsődleges oka a jobbító szándék. A Veszprém Arénát és a kézilabdacsapatot is szapultuk már eleget, most azonban le a kalappal előttük: a hétvégi Bajnokok Tornája világszerte jó hírét keltette városunknak.

Bizonyára hiányozni fog a klubnak az a kb. 5 millió forint, ami a rajtuk maradt közel ezer jegy miatt nem folyt be, de legalább legközelebb jobban odafigyelnek majd a marketingre. (Remélem ennyi tanulópénz elegendő ahhoz, hogy eltűnjön az az ósdi gondolkozás, hogy ilyen mellékes – értsd marketing – dologgal nem kell foglalkozni.)

Kizárólag anyagi szempontból lehet hiányérzetről beszélni, ugyanis minden más területen közel tökéletesre sikerült a Veszprém Aréna első igazán nemzetközi rendezvénye. Még a semleges meccseken – azaz amikor nem az MKB játszott – is varázslatos hangulatot teremtett az a több mint négyezer néző, aki kilátogatott a csarnokba. Mindezt világszerte megcsodálhatták a(z) Eurosport vagy éppen az Al Jazeera nézői is.

Láthatóan jól érezték magukat – a csapatokon és az újságírókon kívül – a VIP páholy külföldi sportdiplomatái és a szponzor nagyvállalatok vezetői is, reméljük sikerült figyelmüket városunkra vonni. Az ilyen kapcsolatokból kovácsolt tőkét persze nem olyan könnyű kiszámolni, mint a hétvégén eladott több hektoliter sör árrését. Bízom abban, hogy voltak olyanok, akik a beszerezett névjegykártyákat idővel az Aréna, a klub, a város javára tudják fordítani.

Ez persze nem jelenti azt, hogy a jövőben nem kell marketingre áldozni…

Rovat: