Meghosszabbították a határidőt

Nem tudták a húszemeletes épület panelfelújítási program keretében benyújtott pályázatát elbírálni, mert a költségek jóval magasabbak az eredetileg tervezettnél.

Erről a közgyűlés szocialista frakciójának vezetője beszélt hétfői sajtótájékoztatóján. Hartmann Ferenc közölte azt is, hogy a ház lakói ehhez a polgármester támogatását kérték, aki ígéretet is tett a pénz egy részének előteremtésére. Ennek ellenére a polgármester levélben utasította el a lakók kérelmét. Ezt Hartmann Ferenc azért is furcsának tartja, mert a kérést nem tárgyalta egyik önkormányzati bizottság sem, illetve a képviselő-testület sem.

A lakók Pál Béla országgyűlési képviselő segítségét is kérték. Ennek eredményeként Csider László, az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium lakásügyi főosztályának vezetője levélben tájékoztatta az épület képviselőit, hogy a pályázati határidőt jövő április 10-ig meghosszabbították. Így lehetősége van az önkormányzatnak arra, hogy újragondolja álláspontját. Pál Béla a minisztertől többlettámogatást kért a felújításra, azonban még nem érkezett válasz. (napló)

Rovat: