Veszprémbe érkezett az „energiaforradalom”

Veszprémbe érkezett a Greenpeace. A környezetvédelmi egyesület nyáron indult országjáró túrára, hogy felhívja a figyelmet az energiatakarékosságra és a környezettudatos életre.

Július közepén indult az úgynevezett Energiaforradalom Országjáró Túra Budapestről, azóta már több nagyvárost megjárt, és hétfő délelőtt Veszprémbe is megérkezett. A program célja egyrészt, hogy bemutassa, a klímaváltozás korában milyen megoldások kínálkoznak az okos energiafelhasználás terén, másrészt pedig, hogy a szervezet önkéntesei aláírást gyűjtsenek ahhoz a törvényváltozáshoz, hogy Magyarországon több, legalább 1000 megawatt szélenergiát engedélyezzenek a mostani 330 helyett.

Az érdeklődők azt is megtudhatták, hogy a háztartásban mi mindenen lehet változtatni annak érdekében, hogy kevesebb energia fogyjon. Nem mindegy például, hogy az ember milyen hűtőszekrényt vásárol, elemes vagy hagyományos fogkefét használ-e vagy például hogy van-e napkollektora - mondta a kampány sajtófelelőse.

Rohonyi Péter szerint az utóbbi években sokat változott az emberek szemlélete a kérdésben, főleg a fiatalok kaphatók a környezettudatos életre. Ez azért is van - mondta -, mert egyre többen jönnek rá, hogy azok a praktikák, amelyek a klímát óvják, pénztárcakímélőek is. A Greenpeace kedden Szombathelyre érkezik, majd Sopron után Győrben fejezi be az országjáró túrát. (FH/hír tv)

Rovat: