Befürdünk?

- nem az uszoda léte, hanem a helye a kérdéses -

Évek óta égető szüksége van Veszprémnek egy uszodára. Szükség van rá, kell. De a nagy kérdés: hol legyen? A városvezetés szerint a Március 15-i sportcsarnok kicsi uszodája melletti terület lenne a legalkalmasabb a fejlesztésre, míg az ott lakók egy része szerint ez a legrosszabb megoldás.

Az nem kérdés, hogy szükségünk van uszodára. Hihetetlen, de Veszprémben nem épült egy normális uszoda az elmúlt években – egy olyan hely, ahol lehet sportolni, jó időben kikapcsolódni, szórakozni, napozni, kulturált körülmények között szaunázni, regenerálódni. Más, hozzánk hasonló nagyságrendű települések már megvalósították ezeket az igényeket. Mi sajnos még nem.

Ezért nagyon örvendetes, hogy a mostani városvezetés határozottan az uszodaépítés mellé állt. Szerintem ezt az elképzelést minden egyes veszprémi támogatja.

A probléma csak a helyszín kiválasztásában van. Az önkormányzat szerint a Március 15-i sportcsarnok melletti kis uszoda területén kell lebonyolítani a fejlesztést, míg az ott lakók egy része szerint bárhol máshol, csak ott ne. Az ellenzék is üdvözli a fejlesztést, de szerinte sem ez a legjobb hely.

Adja magát a helyszín: sportcsarnok, sokak által elérhető, már létező kisebb medence. Legalábbis az önkormányzat döntnökei szerint. De nézzük meg, mi a probléma az ellenzék, illetve egyes lakók szerint?

Kicsi a hely. Nincs elég tér ahhoz, hogy egy igazi, kikapcsolódásra alkalmas pihenőhely jöjjön létre. Hol lennének szabadtéri medencék? Egyáltalán lennének? Mert szerintem, ha már építkezünk, akkor az olyan jó legyen, hogy minden igényt kielégítsen. Nem szépségtapaszra van szükségünk, hanem igazi megoldásra. Lenne elég hely napozásra, focizásra, röplabdázásra? Mert bizony kulturált fürdőkben látni ilyet. Hol parkolnának, akik autóval jönnek ide? Gondoljunk arra, hogy sok turista is felkeresné ezt a helyet, tehát kulturált, nagyméretű, biztonságos parkolóra van szükség.

És mindezt úgy kell felépíteni, hogy a helyieket ne zavarja. Hogy az erkélyről ne vethessék be magukat a medencébe, mert azok olyan közelre kerültek. De védeni kell a fürdőzőket is az ablakból bámészkodóktól. Mindezek fényében elég kétségesnek tűnik a mostani helyszín!

Lehetet hallani arról, hogy az Aréna mögött épül majd egy vízi-park, mindenféle vizes csodával. Erről mostanában nincs információ.

Nem az uszoda léte, hanem a helye a kérdéses. Ezt kell jól megválasztani. Hiszen, ha felépül, már nem lehet mozgatni. A helyszín kiválasztása, illetve az uszoda minősége a kérdés. Az a kérdés, hogy pillanatnyi megoldás születik, vagy igazi turisztikai megoldás?

A döntés most az önkormányzat kezében van!

Rovat: