Harmóniában ló és ember

Cadre Noir, mely Európa egyik leghíresebb lovasakadémiája fotótárlaton mutatkozik be Veszprém megyében a Megyeházán. Alain Laurioux kiállítását Christian Rosello, Maine-et-Loire alelnöke, és Lasztovicza Jenő közgyűlési elnök nyitotta meg szeptember 19-én.

- Szívesen tekintünk ezekre a gyönyörű képekre, melyek a lovak lenyűgöző szépségét, fegyelmezettségét, az emberrel való különleges kapcsolatukat, a harmóniát őrzik. Mindketten lovasnemzet hírében állunk, országainkban jelentős hagyományokra tekint vissza ez a sport, és napjainkban is népszerűségnek örvend - köszöntötte a vendégeket a megyei elnök. Lasztovicza Jenő külön üdvözölte a tárlat művészi értékét, mely a híres francia akadémia életének különleges pillanataiba enged betekintést.

Frederic Pierrard, az 1825 óta működő akadémia vezetője, egyben oktatója arról beszélt, hogy sikerük legfőbb titka a szigorúságban, keménységben rejlik, és ehhez kiváló partnereik a nemes francia hátaslovak. Az akadémián ötszáz hátaslóval kétszázan foglalkoznak, és bemutatóikat kiemelkedő siker, elismerés kíséri világszerte. Október közepén Budapesten is bemutatkoznak a Hungexpo Vásárközpontjában. (vpmegye)

Rovat: