Fő a rugalmasság!

Hajrá MKB Veszprém!

„Bizonyára Önök is tudják, hogy nagy események zajlottak ezen a hétvégén a Veszprém Arénában! A KEK győztes MKB Veszprém bejutott a férfikézilabda Uniqa Bajnokok Trófeája vasárnapi fináléjába, miután szombaton szabályosan kiütötte a német Nordhordot. Vasárnap nem kisebb ellenféllel szállt szembe, mint a Ciudad Real, aki előző nap 7 góllal verte a THW Kielt.

Szombat délután sajnos nem tudtam elmenni a meccsekre. Nem a Magyar Demokratikus Charta demonstrációja akadályozott meg ebben, bárcsak ott is ott lehettem volna, hanem képviselői feladataim. Kora délután még Márkón ünnepelhettem együtt a jelenlévőkkel a VIII. Német Nemzetiségi Fesztiválon, este meg Kádártán volt programom. Nagyon élménygazdag rendezvényen, egy reneszánsz családi napon vehettem részt és köszönhettem a megjelenteket, mint a városrész képviselője.

Vasárnap egy óra körül, a családi ebéd után, ahol a nagymamák is megtiszteltek bennünket jelenlétükkel, eszembe jutott, ha már itt van ez a szép új csarnok a szomszédunkban, és a Mocsai mester által vezényelt MKB Veszprém játékosai ilyen jó formában játszanak, megnézem a neten, van-e még eladó jegy a számomra is. Látva, hogy az online rendelésen még 942 szabad férőhely van, gyorsan felhívtam a jegypénztárat. Kérdeztem, van-e még hely a döntő mérkőzésre? A telefon másik végén a pénztáros hölgy kedvesen válaszolt: igen, de csak napi jegyet tudunk adni. 4500 Ft-ért megnézheti a mérkőzéseket.

Megköszöntem az információt, és letéve a telefont, azon kezdtem el gondolkodni, vajon hányan lehetnek, akik hozzám hasonlóan az utolsó pillanatokban gondolták meg magukat. Elmennének ők is esetleg a meccsre, a kiváló hangulat kedvéért, de ha már az elődöntőt lekésték, talán arra a jegyet mégsem akarják megvenni. Azt megérteném, ha a későn észbekapóknak, vagy csak a végső összecsapásra kíváncsiaknak valamivel drágábban adnák a belépőjegyet. Azt viszont igazán nagy rugalmatlanságnak tartom, ha még ilyenkor is a napijegy értékesítéséhez ragaszkodnak.

Mivel az egyik tv csatorna élő adásban közvetíti a meccset, kissé fájó szívvel úgy döntöttem, inkább itthon maradok. A belépőjegy árát meg felajánlom majd egy egyesületnek vagy egy alapítványnak.

Veszprém, 2008. szeptember 21.

Katanics Sándor
(Veszprém)”

Rovat: