Veszprém reneszánszkori emlékei

Veszprém reneszánsz kori emlékei címmel tartanak konferenciát a Reneszánsz Év 2008 jegyében szeptember 18-án, csütörtökön 13 órától a Dubniczay ház – László Károly Gyűjteményben. A Reneszánsz Év veszprémi ünnepélyes záróeseményén köszöntőt mond Debreczenyi János Veszprém Megyei Jogú Város polgármestere.

A konferencián az alábbi előadásokat hallgathatjuk meg. Rainer Pál: Veszprém városa a magyar középkor végén. Karlinszky Balázs: A veszprémi káptalan bevételei és gazdasági ereje a XV–XVI. század fordulóján. Mikó Árpád: A reneszánsz művészet emlékei Veszprémben. Koncz Pál: A reneszánsz könyvkultúra emlékei Veszprémben és környékén. Sonnevend Gergely: Ifj abb Vitéz János veszprémi püspök. Dr. Pandula Attila: Beriszló Péter (1475-1520) veszprémi püspök, horvát bán, királyi kincstartó.

A konferencia alapjául szolgáló tanulmányokat tartalmazó, a Veszprém Reneszánsza 2008 című kötet is bemutatják V. Dr. Fodor Zsuzsa, a Veszprém Megyei Múzeumi Igazgatóság vezetője prezentálásában. A zárszót Hegyeshalmi László a Művészetek Háza igazgatója mondja el.

Rovat: