Mit utálok Veszprémben?

Hát azt hogy …

A Libri kint van a város szélén. Hogy egyáltalán nem érdekel a kézilabda. Hogy figyel a szomszéd még a lakótelepen is. Hogy nincs török giroszos. Hogy a Buhimban embertelen a WC, és ettől nem tudok oda járni. Hogy éjjel nem lehet pizzát rendelni. Hogy mióta itt van a Bujtor, egyszer sem kocsmai-verekedett. Hogy hétvégén nincs ember az utcán. Hogy a régi mozi helyén kínai bolt van. Hogy mindenki az óránál randizik.

Hogy a Soproniban nagyon kajaszagú lesz a ruhám. Hogy nincs jó folyóbor a legtöbb kocsmában. Hogy a Hungáriában három után már nem tudok jót kajálni. Hogy tízkor zárnak a kocsmák. Hogy a vasútállomás az Üveghegyen túl van, és büdös. Hogy büdös a buszpályaudvar váróterme is. Hogy az Inkognitó terasza mellett hajléktalanok tanyáznak.

Hogy innen nem tudom követni, mi történik a filmvilágban. Hogy innen nem tudom követni, mi történik a színházi világban. Hogy innen csak egy helyen tudom valamelyest követni, mi történik a könnyűzenei világban, de oda meg nem férek be. Hogy a színházi közönségnek tetszenek a rossz előadások. Hogy azt gondolják, pezseg a kulturális élet. Hogy nincs egy jó újság. Hogy lassú a könyvtáros néni. Hogy nincs már a Fintor. Hogy mindenki azon kesereg, hogy nincs már a Fintor. Hogy nem folyik méretes folyó keresztül a városon.

Azt a kövér ellenőr bácsit. Hogy autók száguldoznak az Óváros tér sétálóutcáján. Hogy nincs elég játszótér az anyás gyerekeknek. Hogy van Lidl. A béna kiállításokat. A sok zenés darabot a színházakban. Hogy bezárt a Játékszín. Hogy Guszti bácsi ritkán énekel. Hogy nincs kínai étterem. Hogy nem tudom, miért hívják a lordok házát lordok házának.

Hogy a Szürkebarátban nincsenek már az asztalon fogpiszkálóra tűzött fasírtgombóckák. Hogy egyik kocsmában sincs igazi sörkorcsolya. Hogy a Látóhegy nem is hegy. Hogy a Nivegyben drágább lett a gazdag tócsi. Hogy a Linda Veszprémi Linda volt, mégse itt forgatták a filmet. Hogy az aluljárót festés után azonnal összefújkálja az utca népe, ráadásul tök bénán. Hogy sose dobok pénzt a furulyás néninek. De legjobban azt utálom, amikor a vendégeim azt mondják, milyen jó lehet itt élni.

Rovat: