A távolság íze

- filmajánló -

Kedd esti romantika gyönyörű lányokkal és fiúkkal, kalandos emberi sorsokkal, forró-rideg életutakkal, vaníliafagyival leöntött áfonyás pitével ma este 18 órakor a Hemóban. Azt mondom: menjenek el, ízleljék meg!

Igazából nem is írnék többet, mert ez most pontosan ennyi. Picivel sem akart többet a rendező, csak csinált egy ilyen – hogy is mondjam? – szép filmet. Nos, lehet hogy nem jutottunk volna előre az „alig valami” történettel, a lágy zenékkel és a sok közeli képpel, már-már művészileg megfotografált kameraállásokkal sem, ha nincs ez a gárda.

De van, és mindenki pontosan teszi a dolgát: a sármosan szerény, szerényen sármos Jude Law-ról mindenki elhiszi, hogy óhatatlanul is beleszeret Norah Jones naiv, megsebzett lelkű karaktere, Rachel Weisz tipikusan az a nő, aki bármelyikünk életét képes lenne romba dönteni, Natalie Portman vagány, szerencsejátékos kiállása pedig egészen elbűvölő (zárójelben azt mondanám: esetem).

Ebből a sztár egyvelegből Wong Kar-Wai készít egy olyan bon-bont, vagy hát távolodjunk el az ízektől: egy olyan hangulatot, amiben jó érzés elmerülni.

straubbazsi

Rovat: