Egyre többet hajózunk a Balatonon

A Balatoni Hajózási Zrt. sétahajóin tizennégy, menetrendszerinti hajóin két, gyermekhajóin tizenöt százalékkal többen utaztak augusztus végéig, mint egy évvel ezelőtt, míg a kompforgalomban és a túrahajókon némi csökkenést regisztráltak

A társaság sétahajóin 137 ezer, a menetrendszerinti hajókon 590 ezer ember utazott. A szezon hullámzónak bizonyult: a jó kezdés után átlagos június és július következett, majd az augusztus különösen kiemelkedő forgalmat hozott - mondta el Horváth Gyula, a társaság vezérigazgatója csütörtökön.

A gyerekhajókon annak ellenére nőtt 15 százalékkal az utasforgalom, hogy több alkalommal kedvezőtlen volt az időjárás, és el is maradtak programok. A viharos időjárás miatt elmaradtak túrahajóutak (szárazföldi programokkal összekötött hajóutak) is, ami szerepet játszott abban, hogy ezek forgalma kis mértékben csökkent az előző évihez képest.

Az idén az enyhe tél miatt év elejétől üzemelő komp augusztus 31-ig csaknem öt százalékkal kevesebb járművet és két százalékkal kevesebb utast szállított mint egy évvel korábban, ugyanakkor több mint 12 százalékkal nőtt az "átkompoztatott" kerékpárok száma - mondta Horváth Gyula. (MTI/Menedzsment Fórum)

Rovat: