Tanévkezdés a Pannon Egyetemen

Szeptember 10-én tartotta központi tanévnyitó ünnepségét a Pannon Egyetem Veszprémben a B épület aulájában.

A magas szintű képzési tevékenységet folytató intézmény a Dunántúl kutatás-fejlesztési és innovációs központja kíván lenni, arra tanítja hallgatóit, hogy a versenyhelyzetben is megállják a helyüket- mondta Rédey Ákos rektor tanévköszöntőjében. Hangsúlyozta, hogy ehhez fontos a megújulási képesség, kiemelte, hogy a jövőben már 32 mesterszakon lehet majd tanulni az intézményben, az amúgy is színes minden képzési szintet felölelő palettán. Emellett nagy hangsúlyt fektetnek az infrastrukturális fejlesztésekre, melyeket a közeljövőben a nyertes TIOP pályázatnak köszönhetően fognak megvalósítani minden kampuszon. A rektor köszöntötte az elsőéves hallgatókat, akik versenyképes diplomához kapnak kellő alapokat az intézményben.

Ezt követően Molnár Csaba, a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium államtitkára osztotta meg ünnepi gondolatait a megjelentekkel. Egy párbeszéd kezdetéhez hasonlította a tanévnyitót, mely nemcsak a tanárok és hallgatók, hanem hazánk és a nagyvilág között valósulhat meg. Beszélt arról, hogy a globalizáció elérte már a felsőoktatást is, egy tudásbázis aktív részesei lettek a most egyetemi polgárrá fogadott hallgatók.

Debreczenyi János Veszprém polgármestere és Lasztovicza Jenő megyei elnök a jövőt látták az ünnepségen egyetemi polgárrá fogadott hallgatókban, akik szellemi tőkéjükkel biztonságot nyújtanak a városnak, megyének, régiónak egyaránt.

A központi ünnepség egyben a Műszaki Informatikai Kar tanévnyitója is volt, Friedler Ferenc dékán üdvözölte az új hallgatókat és ismertette a kar tevékenységét, melyet egy háromoldalú épülettel szimbolizált. Az új hallgatók az oktatás ajtaján mentek be, de ugyanúgy részt vehetnek a tudományos kutatási vagy éppen a projekttevékenységben is.

Ezt követően Pro Universitate Pannonica kitüntetéseket vehettek át a díjazottak, majd kiváló oktató-nevelő munkájáért Dr. Pituk Mihály egyetemi docenst Sebestyén Attila emlékéremmel jutalmazták. Az első alkalommal meghirdetett Tanulás és Sport pályázat díjazottjai is színpadra álltak, akik magas szintű sportteljesítményüket jó tanulmányi eredmények mellett érték el.

A Manager Képzés Alapítvány által meghirdetett Harsányi István-díjban tizenegyen részesülhetnek az országban, közülük hárman a Pannon Egyetem hallgatóiként nyerték el az ösztöndíjat. Jancsik András, a Gazdaságtudományi kar dékánja adta át az oklevelet Obermayer-Kovács Nórának, Hegedűs Csabának és Herner Lászlónak.

Az ünnepség az elsőéves hallgatók eskütételével zárult, majd a rektor és dékánjuk hivatalosan is egyetemi polgárokká fogadta őket egy jelképes kézfogással. (Pannon Egyetem)

Rovat: