Újabb felvonáshoz érkezett a Veszprém-Szeged csata

Bár a Pick Szeged szombaton, a 4. fordulóból előrehozott mérkőzéssel már megkezdte bajnoki szereplését, hivatalosan kedden, illetve szerdán rajtol a férfikézilabda-bajnokság 2008-2009-es évadja. Lássuk, mi várható az új szezonban, tekintsük át az átigazolási híreket!

Felemásan teljesített a felkészülés során az MKB Veszprém együttese, ám azt a KEK-győztesnél is tudják, a bajnoki tétmérkőzések más értéket képviselnek. A csapat hazai környezetben legyőzte a lengyel Kielcét, a Székelyudvarhelyt, a svájci Schaffhausent, és a szlovén Celjét

Augusztus utolsó hétvégéjén az ehingeni Schlecker-kupán már nem jött ki a lépés, három vereséget szenvedett és ezzel a hatodik helyen végzett az együttes.

Az első napon kétszer 20 perces mérkőzéseket játszottak a felek, akkor a dán FCK Haandbold 32-22-re, a német Gummersbach 22-16-ra győzött, a másnapi helyosztón pedig a szintén német TBV Lemgo diadalmaskodott 30-29-re.

A felkészülés záróakkordjaként a balatonfüredi viadalon a Dunaferr legyőzése után a döntőben a Croatia Zagreb már kemény diónak bizonyult, a horvát sztárcsapat végül hétméteresekkel múlta felül a Veszprémet.

Ami a keretet illeti: Pásztor István Balatonfüredre, Szöllősi Szabolcs pedig Csurgóra igazolt, Tatai Péter úgy vélte, kevés játéklehetőséget kap Dejan peric mögött, így a francia US Dunkerque kapuját választotta, míg Putics Barna kölcsönbe a TuSEM Essenhez került. Érkezési oldalon légiósokat találunk David Korazija (Gold Klub Kozina), Marko Bagaric (PP Cakovec) és Ivan Pesic (Rijeka) személyében.

Szegeden sem fukarkodtak a keret megerősítésével, hiszen a távozó Ratko Durkovic (Bosna Sarajevo), Bajusz Sándor (Dunaferr), Bendó Csaba (Gyöngyös), Sutka Norbert (Komló) és Ferenczi Botond (Tatabánya) helyére Laluska Balázs (Ademar León), Katzirz Dávid (TuSEM Essen), Petar Nenadic (Barcelona), Vancsics János (Tatabánya) és Mario Bjelis (Pilotes Posada) érkezett. (origo)

Rovat: