Egyetemi diákévek: szolgálat és befektetés

Közel félezer, elsőéves hallgató kezdte meg tanulmányait a Pannon Egyetem Bölcsészettudományi Karán a 2008/2009-es tanévben. Dr Rédey Ákos rektor versenyképes diplomáról beszélt a szeptember 9-i megnyitón.

Meghatározó felsőoktatási intézmény az országban a veszprémi alma mater, ahol középpontban áll az innováció, a kutatás-fejlesztés. Ezzel - miként a rektor fogalmazott - megállják helyüket nemzetközi tekintetben is. Eredményes működésüket kiváló szakembereik, illetve a hallgatók és az oktatók együttműködése is biztosítja. Talabér Márta megyei alelnök szerint az egyetemi évek a szellemi töltekezés, a tudás megszerzése időszaka. A kiművelt ifjúság az ország sikerének alapvető feltétele - vélekedett.

Dr. Szilágyi István, a BTK dékánja üdvözölte, hogy csak Veszprémben képeznek fordítókat és tolmácsokat, míg dr. Varga István, az Érseki Hittudományi Főiskola rektora szerint Magyarországnak jó esélye van arra, hogy szellemi tőkével, tudással Európa élvonalába kerüljön. Porga Gyula Veszprém alpolgármestere kiemelte: Veszprém büszke egyetemére, és annak polgáraira. (vpmegye)

Rovat: