Az is felelősség, ha nem épül meg

Végül is miért jöttünk ide, ha el van döntve? - fakadt ki egy hozzászóló három óra elteltével a strand létesítéséről rendezett lakossági fórumon.

A helyőrségi művelődési otthonban megtartott fórumot a polgármesteri hivatal hirdette meg. Debreczenyi János polgármester számvetése szerint 80 polgár érdeklődött, tartotta fontosnak megvitatni a város vezetésévél a kérdést. Majd ismertette álláspontját: a város 40 éve meglévő lakossági igényt szeretne kielégíteni, más alkalmas helyszín most nincs, a Kopácsi utcában lévő hajdani strandot beépítették. A létesítményt négyszázmillió forintból lehetne felépíteni, az összeget a Közüzemi Szolgáltató Zrt. saját költségvetéséből biztosítaná. Egy wellnescentrum - például a Veszprém Aréna mellett - létesítésének költsége kétmilliárd forint lenne, ennyi pénze nincs a városnak, sem befektető nem ajánlotta fel.

Halász István, a Pannonterv Kft. vezető tervezője elmondta, az ötvenméteres nagymedencét később lefednék, ennek a legközelebbi, Batthyány utcai házaktól mért távolsága 38 méter. A legtöbb hozzászóló az üzemeltetés alatti zaj, valamint lakásaik elértéktelenedése miatt ellenezte a strand létesítését.

A képviselőtestület a lakosságtól kapott felhatalmazása alapján döntött már a strand létesítéséről, a terv építési engedélyeztetése most zajlik, de ha egy, a valós igényeket reprezentatívan tükröző felmérés azt igazolja vissza, hogy a lakosság többsége ellenzi a megépítését, akkor benne van az is, hogy az egészből nem lesz semmi, de annak is felelőssége van, ha nem csinálunk semmit - válaszolt egy konkrét kérdésre Debreczenyi János. (napló)

Rovat: