Sikerült az 50!

Az idén 50 éves Állatkert célul tűzte ki, hogy ebben az évben 50 állatbébi lássa meg a napvilágot. A napokban sikerült elérni ezt a számot.

Augusztus 12-én kelt ki a 49. állat, egy kis királysikló. Több állatnál is számítottak még szaporulatra, többek között az ázsiai törpevidráknál is, akik az elmúlt időszakban sokat tartózkodtak az odújukban. Az Állatkert történetében először hívták segítségül a modern technikát, hogy figyelemmel követhessék a bent történt dolgokat, bekamerázták a kis élőlények lakhelyét, így a nagyközönség számára is láthatóvá vált, hogy újabb állatkölyökkel bővült a létszám. Most a vidrakifutó melletti megfigyelősátorban, egy televízión keresztül lehet figyelemmel kísérni a kis család, valamint az öt újszülött életét. Anyjuk, Nóra, a 6 éves vidralány Londonból került hozzánk, párja, Zoltán pedig Koppenhágából érkezett.

Az ázsiai törpevidra vemhességi ideje 60 nap, és 1-5 kölyök jöhet napvilágra. A kis vidrák 40 napos korukban nyitják ki a szemüket és 60 naposan kezdenek úszni. Erre a vidrafajra jellemző, hogy nagy családban élnek, a kicsik sokáig a szülőkkel maradnak. Mintegy 500 példány él belőlük a világ állatkertjeiben.

Rovat: