Vasszűz zúz

- Magyar Dal volt -

A hazai népdalkincsünk egyik legcsillogóbb gyöngyszemével, a Tavaszi szél vizet áraszt című örökbecsű dallal zárult Magyar Dal ünnepe a Sziget Nagyszínpadán, hétfőn. A dal nem egy önmagát beteljesítő jóslat, hiszen kánikuláról szólnak a meteorológiai előrejelzések. És persze tavasz sincs.

Nyolc óra tömény magyar dal a közel negyvenötezres tömeg előtt, melyből alkalmi dalárdák alakultak, együtt énekelve az elmúlt évtizedek legismertebb magyar slágereit. Kik ezt, kik azt, hiszen minden korosztálynak jutott egy-két saját dal, amibe álmunkból felébredve, bármelyik taktusnál be tudnak szállni. A magyar dal most nemzetközi fülekre is talált, és bár nem recitálták a franciák-hollandok-németek-olaszok a Micimackót, de szemmel láthatóan élvezték a monstrebulit.

Még el sem kezdődött az „igazi” Sziget, de már túl vagyunk egy óriási bulin, s a „nulladik” nap hoz egy még nagyobbat: minden idők egyik legjobb heavy metal bandája, az Iron Maiden zúz fel a Nagyszínpadra. Előtte Lauren Harris melegíti be a közönséget, majd jönnek apuék, akik miatt meg kellett nagyobbítani a Sziget Nagyszínpadát, hogy az a négy kamionnyi díszlet elférjen. Méden-méden, Ájronméden. Óriási buli lesz!

Rovat: