Fekete törölköző, minta nélkül

- Sziget 2008 -

Pár nap, és már itt is van a legnagyobb hazai buli, a Sziget, minden idők legerősebb programjával. Augusztus 11-én egy 8 órás Magyar Dal Napja monstre koncert melegíti be e zenerajongókat, majd jön az Iron Maiden, aztán a hazai zenei élet legjava és külföldi sztárok – szépszámmal.

Nem szokás a sztárok kívánságait közre adni, miután azok a szerződés részei – nyilatkozta Vető Viktória, a Sziget sajtófőnöke, de azért nevek említése nélkül bepillantást enged a kulisszák mögé. Az nem titok, hogy az Iron Maiden Boeing 757-esét az együttes frontembere, Bruce Dickinson is szokta vezetni. Van olyan zenekar, mely bár csak háromtagú, összesen 7 nagy, ún. nightliner busszal érkezik. Az érdekesség, hogy a zenekari tagok ebből négyet(!) foglalnak el, hárommal a csapat többi tagja jön. Más banda kizárólag nagy egyterű személygépkocsikkal hajlandó Budapesten közlekedni.

Az egyik punkbanda azzal a kéréssel fordult a szervezőkhöz, hogy a backstageben és a színpadnál legyen 6 db 50 literes kuka, műanyag zsákokkal, továbbá kér 4 partvist 2 felmosót vödörrel együtt, 2 gumipartvist és 2 db 20 literes vödröt. Mindezeken túl a keverőpultnál is legyen egy nagy szemetes, és az öltözőben is szemetesek és hamutartók. Másik punk csapat kérése pedig csak az volt, hogy senki ne dohányozzon a környéken. Szintén punk zenekar kérése, hogy a szervezők szerezzenek egy kisebb gyermekkórust, akik egy-két számba beszállnának. És még maradjunk a punkoknál: az egyik zenekar kifejezett kérése volt, hogy a szervezők építsenek kerekes-székes lelátót a színpad elé „Ezzel nyitott kapukat döngetnek, hiszen a Sziget Nagyszínpad előtt minden évben felépítünk egy ilyen lelátót.” – monda a sajtófőnök. És egy utolsó punk kívánság: az internet korszakában az egyik punk banda 7 db felbélyegzett levelezőlapot is kért az öltözőbe.

Az egyik énekesnő varrókészletet és 12 szál hosszúszárú rózsát kért magának, egy brit zenekar egy csomó piát, két karton cigit és egy kis Buddha-szobrot szeretne kapni. Mások pedig kikötötték, hogy csak fekete törölközőt kérnek, lehetőleg minta nélkül.

„Általában a zenekarok rendkívül ökotudatosak, csak környezetbarát termékeket kérnek lebomló csomagoló anyagokban” – tette hozzá Vető Viktória a zenekarok étel-ital igényeivel kapcsolatban.

Rovat: