Herendi Nyári Fesztivál

Musical és Könnyűzenei Hét, Kórusok Találkozója

Bizonyára minden olvasónak sikerült találnia egy programot a Herendi Nyári Fesztivál eddigi három hete alatt, ami az ízlésének megfelelt, de ha nem, akkor még mindig vár ránk egy hét telis-tele zenei programokkal. Lássuk a negyedik, egyben utolsó hét programját.

Könnyűzenei Hét
A hét, mint eddig minden alkalommal, keddi nappal kezdődik. Nem kisebb zenekarokkal, mint az Eskabbe és a Heaven Street Seven. Az Eskabbe, aki nem ismerné még Őket itt Veszprémben, az a zenekar, aki ska-t játszik, trombitával, harsonával vegyítve. Nagyon pörgős, táncikálós zenéjük van. Fiatalok, közvetlenek, és jó bulit csinálnak. A Heaven Street Seven egy 1995 óta hivatalosan is megalakult zenekar. Eleinte nem játszottak magyar szöveggel, de megalakulásuk után három évvel a sikerek hatására magyar számokat is írtak. Egyre sikeresebbek, elnyerték már az év Rock-albuma Díjat, játszanak külföldön, és hamarosan elkészül a külföldre szánt albumuk is.

Szerdai nap egy tehetséges zenekar bemutatkozásával fog kezdődni, ami nem más, mint a Johannes Kapelle városlődi sváb zenekar, akik már 1991-ben megalakultak, akkor még négy fővel, mára már kiteljesedett a létszám hatra.1998-ban elkészül a bemutatkozó lemez, azóta pedig folyamatosan járnak a fiúk itthon bálokba, különböző rendezvényekre, külföldön pedig már megszokott vendégek Németországban vagy éppen Ausztriában. Ezután a Művelődési Házban lehet megtekinteni a Hyppolit, a lakáj című zenés musicalt. Utolsó produkció pedig a budapesti Musicalvarázs zenés, színpadi darabja.

Csütörtökön hamarabb kezdődnek a programok, 15 órai kezdettel indul egy Értem – Érted című műsor, melyet születési, fejlődési rendellenességgel élők adnak elő. Rögtön utána jön Rudi, a Bohóc, aki mindig megnevetteti a gyerekeket. Itt lesz Balatonfüredről az Acro Dance Rock & Roll táncegyüttes, majd ismét fellépnek az Értem – Érted keretein belül a fogyatékkal élők. Később Tóth János bűvész bemutatóját láthatjuk. Itt lesz velünk Kövi Szabolcs, aki ezoterikus zenével kedveskedik a közönségnek. Mészáros Árpád Zsolt és Vastag Csaba biztosítják az esti jó hangulatot musicalestjükkel, amely 22 órakor kezdődik.


Kórusok Találkozója
Pénteki nappal megkezdődik a Kórusok Találkozója, ami egész hétvégén át tart. Mivel a gyermekekről sem szabad megfeledkezni, a nap a Ramazuri Bábszínház előadásával indul, és persze emellett lesz arc- és testfestés, minden, ami kell. Mire kijátszódták magukat a gyerekek, el is kezdődik a következő program, amely nem más, mint a FLAMENCO EST Szabó Csabával és Avakumovits Györgyivel. Ezt követi Háromszéki Péter színművész „Sötét bújócska” című irodalmi estje, melyben szép magyar versek és Kosztolányi prózák hangzanak el. A késő délutáni órákban hallhatjuk Kovács Kamilla musical- és könnyűzenei műsorát. Ezt követően lép színpadra a Foreplay zenekar négy tagja. Esti programként nagyon színvonalas műsort tekinthetünk meg, nem mást, mint az Operett Mulató művészeinek előadását: összeállítást népszerű operett és musical előadásokból. Többek között Kálmán Imre leghíresebb operettjeiből, valamint örökzöld és most népszerű musicalekből hangzanak el részletek: a Csárdáskirálynőből, a Marica grófnőből, az Operaház fantomjából, a Rómeó és Júliából, a Jézus Krisztus szupersztárból stb.

Szombaton a Fisher’s Choir kórus fellépése kezdi meg a napot, majd ismét fellépnek a Musicalvarázs gyermekei a Tószínpadon. A Csak Mi zenekar a ’80-as évek zenéit játssza nekünk el a koraesti órákban. Azt est fénypontja a Grácia és a Mona Lisa közös produkciója. A Gráciát három hegedűművésznő alkotja, a Mona Lisát szintén három nő, ők viszont énektudásukat fogják bemutatni.

A fesztiválzárás a Sportpályán lesz vasárnap. Később, az esti órákban Nagy Gergő és Glück Balázs akusztikus műsora lesz hallható, látható. 20 órakor kezdődik Varga Miklós nyitóestje, ami kb. fél órás lesz, és rögtön ezután elkezdődik az István a király című produkció a Mandala Dalszínház előadásában. István: Koroknai Árpád, Koppány: Bódis Gábor. Az előadásban a teljes, eredeti rockoperát láthatjuk jelmezekkel, díszletekkel, két részben.

Ezzel véget ér a négy hetes Herendi Nyári Fesztivál színes programkavalkádja. Nagyon remélem, hogy mindenki nagyon jól érezte magát, aki eljutott Herendre, és mindenki jól fogja érezni magát az utolsó héten.
Jó szórakozást kívánok!

Bővebb információ, és jegyrendelés: www.herendfeszt.hu

Kitti

Rovat: