Herendi Nyári Fesztivál

Tánctalálkozó, Szépkorúak Napja, Ír Nap

Elérkeztünk a harmadik héthez, ami ismét nagyon izgalmasnak ígérkezik, tele változatos programokkal. Mint tudomásomra jutott, az érdeklődés egyre nagyobb a fesztivál iránt, egyre többen veszik meg jegyeiket elővételben. Sok a messzi tájakról jövők száma is, akik nem szeretnék kihagyni az első alkalommal megrendezett Herendi Nyári Fesztivált.

Ezen a héten a táncé a főszerep. Szerdai napot délután 17 órai kezdettel a Taekwon-do harcművészeti bemutató kezdi meg. A Taekwon-do koreai eredetű harcművészeti stílus. Megalkotója szerint a Taekwon-do nem más, mint a test felhasználása önvédelmi helyzetben tudományos módon. Az alapító mester a Taekwon-do kidolgozásakor merített a japán karatéból, valamint az ősi koreai stílusokból, így egy modern, XX. századi harcművészeti ág lett. Utána rögtön láthatjuk a Hemo Winner Tánccsoport produkcióját – a Veszprém környékieknek talán be se kell mutatnom Őket. Röviden és tömören: nagyon tehetségesek, és sorban nyernek országosan versenyeket. Kis pihenés, és jön Vörös Péter, aki akusztikus torokénekléssel fogja elkápráztatni a közönséget. Az est fénypontja nem más, mint a Csokonai- díjat kiérdemelt Seredás néptánc együttes.

Csütörtökön a Dal-Ma Musical és Zenés Színpad műsora várja az érdeklődőket. A Dal-Ma Alapítvány a tehetséges fiatalok segítéséért jött létre. A showműsorok ismert musicalek részleteiből, esetleg 1–2 könnyűzenei slágerből állnak össze. Rengeteg nemzetközi és hazai versenyen is bebizonyították már, mit tudnak. Este reggae zene szól majd a fiataloknak a legismertebb magyar zenekartól: a Ladánybene 27 nevű együttestől.

A Szépkorúak Napja keretein belül megismerkedhetünk a régió Nyugdíjas Klubjának előadásával. Később Herz Klang harmonikás fogja szórakoztatni az összegyűlteket. Viszont a főprodukció ezen a napon se marad el. A 2 szoknya 1 nadrág társulat operettműsorán kapcsolódhat ki, aki éppen arra vágyik. De mindemellett lesz kirakodóvásár, vagy éppen test-, illetve körömfestés a herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. jóvoltából.

Szombaton Ír Napot tartanak Herenden: az ír sör, diavetítésen Írország gyönyörű tájairól, ír koncertek – egyszóval szombat az íreké lesz. Kiállítások, beszélgetések segítik az érdeklődőket, hogy minél jobban megismerhessék az írek kultúráját, szokásait.

Vasárnap gyermekprogrammal kezdődik a nap, mégpedig az Alma együttes előadásával. Róluk annyit kell tudni, hogy igazán értenek a gyerekek nyelvén, megzenésített verseket adnak elő. Nem sokkal utánuk megérkezik Rudi Bohóc, akit aztán tényleg nem kell bemutatnom, hiszen ismeri már szerintem az egész Közép-Dunántúl. Ezután már kicsit komolyabb, felnőtteknek szóló program ígérkezik, nem más, mint az Aikido bemutató. Az Aikido lényege harmonikus egyéniségek alkotása, egyfajta belső nyugalmat, békét hoz az ember számára. Érdemes meghallgatni és elgondolkodni, hogy megvan-e a belső békénk. Na, de hogy ne így, a gondolatainkban elmerülve legyünk „hazaengedve”, még hátra van a táncikálás Pierrot-val, aki több díjat is bezsebelve immár népszerű zeneszerző lett.
Mindenkinek jó szórakozást kívánok!

(Jegyek elővételben tőlem igényelhetők)

Kitti
kittus_@freemail.hu

Rovat: