Zeneünnep hétvégén is

- operagála, Take6 koncert és világzene -

Az időjárás eddig nem kedvezett a zene szerelmeseinek, az eső miatt a múlt héten megnyitott Arénába kellett átmenteni a Veszprémi Ünnepi Játékok programjait. Míg a meteorológusok az eget kémlelik a beígért javulást várva, mi inkább a fellépők névsorát böngésszük, hogy megtudjuk: mire számíthatunk a hétvégén…

Péntek este nyolctól operagálára invitálja vendégeit Ramon Vargas, a világhírű mexikói tenor. A művész az elmúlt tizennyolc évben a világ leghíresebb operaházaiban lépett fel, többek között a Rigoletto, a Traviata vagy a Bohémélet szereplőjeként. Ezúttal Miklósa Erika partnereként láthatjuk majd. Az énekesnő neve nem csak a budapesti Operaház bérletes vendégei számára ismerős: a Varázsfuvola Éjkirálynőjeként számos külföldi színpadon megfordult már. A párost a Budapesti Filharmóniai Társaság zenekara kíséri majd, miközben Donizetti és Verdi operáiból adnak elő részleteket.

Szombaton már egy teljesen más műfajú előadás következik az Ünnepi Játékok színpadán. Este kilenctől a nyolc Grammy-díjjal jutalmazott Take6 ad koncertet. A hat világhírű vokalista nemcsak a zenekedvelők körében népszerű; a popzene művelői is szívesen dolgoznak velük, hiszen egyedi hangzásvilágukkal elvarázsolják a közönséget. Azok, akik szombat este ott lesznek a nézőtéren, könnyed, ám mégis igényes zenei produkciót láthatnak majd.

Vasárnap este nyolckor Gerald Toto, Richard Bona és Lokua Kanza várja közös műsorral a nagyérdeműt. Mindhárman szeretik elmosni a műfajok közötti határokat, egyedi és sokszínű muzsikák kerültek ki a kezeik közül. Találkozásukkor nemcsak az egzakt műfajok, hanem az általuk kreált egyedi stílusok is keveredni fognak. Az év world music koncertjeként meghirdetett fellépés lesz az Ünnepi Játékok záró koncertje.

Söge
este.veszprem@index.hu

Rovat: