Levél Debreczenyi János polgármesterhez

- a veszprémi szocialista képviselőcsoport nevében -

Tisztelt Polgármester Úr!


Veszprém Megyei Jogú Város Közgyűlése a város kiemelt rendezvényeként támogatásáról biztosította az Utcazene Fesztivált. A IX. alkalommal megrendezett fesztivál sok-sok örömöt okozott a műfajt kedvelő veszprémieknek és az eseményre idelátogató érdeklődőknek. A fesztivál főszervezőit, (Horváth Károlyt, Muraközy Pétert, Süli Zoltánt) és közreműködőit elismerés illeti azért, hogy ezt a kiemelkedő jelentőségű rendezvényt a város hírnevét öregbítve szervezték meg.

Meggondolatlannak, a szervezőkre és a közönségre nézve bántónak tartjuk azt a polgármesteri sajtónyilatkozatot, amelyben azzal fenyegetőzött, hogy a szerződésben rögzítettek szerinti támogatási összeget nem engedi kifizetni a szervezőknek. Ehhez Önnek nincs joga és felhatalmazása. A veszprémi szocialista frakció arra kéri, hogy ne akadályozza a szerződésben rögzítettek szerint még hátralévő 2 millió Ft kifizetését a fesztivál szervezői számára.

A minden évben előforduló panaszok kezelésére – megítélésünk szerint - van egyéb mód is, mint a fenyegetőzés és a szervezők sajtónyilvánosság előtti pellengérre állítása.

Őszintén reméljük, hogy a fesztivál szervezői az önkormányzat támogatását élvezve, az őket sértő procedúra ellenére is kellő erőt és elszántságot éreznek ahhoz, hogy a X. Utcazene Fesztivált jövőre hasonló lendülettel, színes és élvezetes programokkal Veszprémben szervezzék meg.

Veszprém, 2008. július 21.

Asztalos István, Domokos József, Gyimesi Károly, Hartmann Ferenc, Katanics Sándor, Mazák György

Rovat: