Záróra

- szombati koncertajánló -

Elérkezett a kilencedik Utcazene Fesztivál utolsó napja. A belvárosi lakók már nagyon várták ezt a pillanatot, a zenerajongók előtt pedig itt a lehetőség, hogy még egy utolsót tomboljanak kedvenc együttesük koncertjén.

A Kossuth utcán 15.30-kor a Profundo nyitja a napot. Az akusztikus rockot játszó csapat saját számaival próbálja meghódítani az sms-ezők szívét. Az előadásuk valóban megérdemel néhány telefonhívást, de ha szavazatunkat nem is, időnket mindenképpen érdemes az együttesre áldozni.

A Profundo-t 16.30-kor a Black&Proud zenekar (UZ2) követi a Kossuth utcán, hogy az Afrikából és a világ más tájairól összegyűjtött hangzásaival varázsolja el a közönséget.

A héten többször is élvezhettük a Naked Gun (UZ13) fantasztikus hangulatú fellépéseit. A veszprémi zenekar a Gizella udvarban adja utolsó koncertjét 19.30-kor abban a reményben, hogy a sokszínű, több stílust ötvöző zenéjük megnyeri a hallgatóság tetszését.

Nehéz az esti programok közül választani, hiszen az Utcazene visszatérő vendégei várják a tombolni vágyókat. Lovasi András ezúttal is elhozza zenekarát az Óváros térre, ám idén nem a Kispál, hanem a Kiscsillag nevű formáció fogja szórakoztatni a nagyérdeműt 20.30-tól. Ugyanitt lép majd fel a Quimby is 23 órakor, a két koncert között pedig kiderül az is, hogy a húsz versengő zenekar közül melyik volt a legnépszerűbb. Aki befolyásolni szeretné a végeredményt, az este 9 óráig szavazhat kedvencére. A győztes kb. 22.45-kor zenél majd az Alexandra könyvesbolt előtt.

A Séd mozi előtt az I Skarbonari nevű svájci-olasz együttes nyitja az estét nyolckor. Sokan várják ezt a fellépést, a csapat évek óta az Utcazene-hallgatók egyik kedvence. Erre a címre pályázik a 22.30-kor fellépő Rubber Puppet is, akik legismertebb dalukhoz hűen ezúttal a Kossuth utcán adnak fesztiválzáró koncertet.

Söge
este.veszprem@index.hu

Rovat: