Szintén zenész

- ajánló péntekre -

Pénteki fesztivál-ajánlónkban veszprémi zenészeket kérdeztünk meg, hogy ők mondják meg, mit érdemes megnézni, meghallgatni, vagy ma mire lesznek kíváncsiak. Annyit előzetesen elárulhatok, hogy a legtöbben Rozsnyói Pétert istenítették.

Németh Kyra (Easylifenatural Band) a Mardi Gras.bb koncertjét ajánlja nagy lelkesen (Óváros tér, 20.30), és az idén nálunk duplázó német zenekar valóban minden figyelmet megérdemel. Kyra emellett, jó lokálpatriótaként, a Rozsnyói Péter Trió koncertjét javasolja (Fortuna udvar, 22.15), valamint kihagyhatatlannak minősítette az Erik Sumo Bandet is, amivel csak egyetérthetünk (Séd mozi, 22.30).

Nyakas Krisztián (Mozi zenekar) pénteki programjaként az olasz Mau Mau koncertjét célozta meg (Óváros tér, 23.00), majd pedig, Kyrához hasonlóan, a Rozsnyói Péter Triót.

Trócsányi Gergely (Hollywoodoo) elsősorban jó barátját, Babarci Bulcsút (UZ1, Kossuth utca, 15.30) ajánlja – őt mi is kedveljük –, valamint a minden bizonnyal pörgős Mardi Gras.bb koncertjét.

Cseh Balázs (Zep Session, Easylienatural Band) a Méheket ajánlja, elsősorban a Sárga tengeralattjáróért, és a csodás outfitjük miatt (Vár áruház előtt, 21.00), valamint ő is Rozsnyói Pétert (népszerű a veszprémi zenészek között, na). Mellettük sok fellépőre lesz még kíváncsi, akik műsorába belekukkant, ilyen lesz például az osztrák nu-jazz/downtempo stílusú Waldeck (Séd mozi, 20.00), valamint Für Anikó (Fortuna udvar, 20.15)

Guszti (Pigs might fly) kapásból és tétovázás nélkül a Mardi Gras.bb-t ajánlja, valamint az Erik Sumo Bandet – a kiváló szintetizátorhangzás miatt. Ő is Rozsnyói Pétert említette még, akinek, mint mondta, minden veszpréminek kötelező ismerni a nevét.

Rovat: