Színház az egész nyár

- idén is lesznek tihanyi színházi esték -

Ha nyár, akkor Balaton. Ha Balaton, akkor Tihany. Ha Tihany, akkor visszhang meg színház. Hiszen évek óta színvonalas, könnyed szórakozás várja a színházbarátokat a Belső-tónál felállított színpadon. Idén július 4-től augusztus 14-ig zenés, táncos produkciókat, koncerteket, vidám színházi előadásokat láthatunk.

Idén is lesznek színházi előadások Tihanyban a Belső-tónál található színpadon. A Bujtor Csöpi István által válogatott előadásokat most péntekről tekinthetjük meg jövő hónap közepéig. A szervezők célja, hogy könnyed, vidám, színvonalas programokkal segítsék elő a pihenését az ide látogatóknak, illetve a környékbelieknek.

Az idei nyáron erről gondoskodik – többek között – Kamarás Iván, Malek Andrea, Almási Éva, Koncz Gábor, Bencze Ilona, Hűvösvölgyi Ildikó, Dunai Tamás, Voith Ági, Szilágyi Tibor, Vári Éva, Kulka János, Mikó István, Laklóth Aladár és Benkő Péter, valamint jön a Bikini és a Republic együttes is.

Most pénteken Richard Alfieri: Hat hét, hat tánc című, Parti Nagy Lajos által magyar nyelvre átültetett színművét tekinthetjük meg. A Vári Éva és Kulka János által megformált, két különböző életvitelű ember egymás és önmegismerése mára a színházbarátok egyik kedvence lett.

Ezt követően kerül sor a Portugál című tragikomédiára és a Volt öt évünk című musicalre. Július közepétől lesz műsoron egy vígjáték és egy komédia, a Társasjáték New Yorkban és az Oscar, majd a hó végén a Leánykereskedő című vidám produkció érkezik Tihanyba egy hatalmas Republic buli előtt. Újra látható augusztusban a Mindhalálig Beatles című fergeteges koncertelőadás, és ismét tartanak egy nagyszabású ír sztepptánc show-t, valamint Bikini koncertet. Igazi színházi csemegének ígérkezik augusztusban A szabin nők elrablása, az Edith Piaf és A szegény hekus esete a papagájjal című közönségsikert aratott előadások meghívása.

A programokról a www.tihany.hu című weboldalról tájékozódhatnak.

Rovat: