Rotraut Susanne Berner: Nyári böngésző

- kisgyerekeknek és kisgyerekes szülőknek -

Kisgyerekes, olvasós, mesélős szülőként boldogan állítom, hogy elkényeztet minket a gyermekkönyv kínálat. A könyvesboltba betévedve nehezen lehet kivédeni egy vásárlást… Jobbnál jobb könyvek, sőt sorozatok kínálják magukat. A VALÓSÁGOS gyöngyszemekre azért rá kell lelni.

Évek óta figyelem a nyomtatott sajtóban megjelenő könyvajánlásokat, s nemcsak saját részre, de ajándékok vásárlásánál is figyelembe veszem ezeket (az interneten így pl. sokkal könnyebb és egyszerűbb vadászni).

A Téli böngészőre először mégsem ajánlásban, hanem személyesen bukkantam a megyei könyvtár gyerekrészlegén. Később aztán olvastam, hogy milyen JÓ, de addigra már meg is tapasztaltuk, hiszen 20 hónapos kisgyerekünkkel remekül szórakoztunk vele-rajta. Azóta a teljes sorozatot (Téli böngésző, Tavaszi böngésző, Nyári böngésző, Őszi böngésző) megismertük, megszerettük, böngészgetjük, nézegetjük, emlegetjük, meséljük.

A könyv könnyen kezelhető, kisgyerekbarát, hiszen A/4-es formátumú, keménylapos, színes, rajzos könyv. A böngésző műfajának megfelelően tényleg keresni kell a sok minden között az aktuális figurát, sztorit lapról lapra, könyvről könyvre. Több apró történet bontakozik ki, a kisgyerekes érdeklődésnek megfelelően (cica, papagáj, róka, helikopter, autó, titokzatos motoros). Az évszakok egymásutániságát a sorozat adja.

Nem túlzás azt állítani, hogy órák hosszat lehet bíbelődni a könyvvel. S nemcsak a kisgyerek szórakozik, hanem a szülő, a nagyszülő is, hiszen a tréfás, humoros történetek a mesélőt is megnevettetik. Egyszerűen imádjuk.

A sorozat a megyei könyvtárból kölcsönözhető, vagy a könyvesboltokban megvásárolható 2500 Ft-ért. Az interneten akciósan 20–40 %-kal olcsóbban is hozzáférhető. Érdemes beszerezni, szívből ajánlom a 1,5–4 éves korosztálynak.

macskafarkú

Rovat: