Itt az utolsó lehetőség!

SZERET Filmklub

Azaz az utolsó kettő, hiszen elérkezett a SZERET Filmklub „Aki dolgozik…” című téli-tavaszi sorozatának két befejező bemutatója! A sorozat (melyben egy-egy foglalkozáshoz, hivatáshoz, munkakörhöz kapcsolódó alkotást vizsgálunk meg) ezen előadásaira 2008. május 14-én és 21-én, mindkétszer szerdán 17.00-kor kerül sor.

Május 14-én a tanári hivatás rejtelmeiben mélyedünk el, amiben a Wonder Boys (Curtis Hanson, 2000, 111’) című film lesz segítségünkre, de még inkább meghívott előadónk, Dósay Norbert, aki élesben kísérletezik a felnövekvő nemzedékek életre nevelésével. Magának az alkotásnak az egyik alapkérdése az, hogy valójában hogyan működik a tanító-tanítvány viszony, ki, hogyan és mennyit profitálhat az oktatás folyamatából.

Május 21-én a Fehér tenyér (Hajdu Szabolcs, 2005, 97’) című alkotás a profi sportolók világába vezet el bennünket. Az életrajzi ihletésű dráma az utóbbi évek egyik legsikeresebb magyar filmje volt, központi problémafelvetése azt feszegeti, mekkora áldozatot kell meghoznia valakinek a sport világában az érvényesülésért. A beszélgetéshez ebben az esetben egy hasonlóan célorientált és áldozatkész fiatal hölgyet, Tolner Ágnes akrobatikus rock ’n’ roll táncost hívtuk meg.

A filmklub előadásai a várban, a Művészetek Háza (Vár utca 13.) emeleti klubhelyiségében kerülnek megrendezésre szerdán 17 órai kezdettel (programunk megszervezésében a Művészetek Háza és a Veszprémi Ifjúsági Közalapítvány támogatták szervezetünket). Új fejlemény, hogy a filmklub látogatása ingyenes, kérdéseiteket a kiralyviktor@freemail.hu e-mail címre juttathatjátok el.

Király Viktor
szervező

Rovat: