VEN hangulat

Bulizós, rúdon táncolós, éneklős, pálinkázós… élmények

Hétfőn megnyitotta kapuit a XX. VEN. A felhozatal: öt csapat, akik egy emberként küzdenek, hogy jelöltjük legyen az idei diákrektor; kocsmáikban pedig fergeteges buli vár ránk. Aki nem fér el kis helyen, mehet tombolni a DC-be, vagy a szponzorok által felállított sátrakba. Tegnaptól pedig már a koncertek is megkezdődtek!

Az első estét nem lehetett kihagyni, főleg, ha valaki még nem járt VEN-en – mint én. A dörgedelem elhangzása után elkezdődött a kortes dalfesztivál. Egy jó egyetemista ezt sem veszi félvállról, így irány az első asztal, és táncoljunk rajta hajnalig! Vagy menjünk a DC-be karaokizni! Sokak csak a hamis hangjukat hozták el, de kellő mennyiségű alkohol után ez senkit nem érdekelt. Alkohol pedig volt, és a mennyiséggel sem akadt gond. Mi volt a csapatkocsmákban? Csak az első kocsmákig jutottam, mert a zene már az elején megtetszett, és belevetettem magam a tömegbe. Igazából csak átverekedtem magam a VENBandi kocsma tömegén, hogy felkapaszkodjam barátnőim mellé a rúdra…

Aztán dj-váltás, ami már nem nyerte el a tetszésem, így irány a VENStones kocsma! A csajokra itt is gondoltak a sarokban felállított ketreccel, és kedden Jesus tett a kedvünkre változatos zenéivel. Ez volt az a nap, amikor a csapatfilmeket bemutatták, és megkezdődött a „harc” a győzelemért. Zsiráf távozása után a DC-ben már nem tolongtak az emberek, de a kocsmákban mozdulni sem lehetett. A kedvencem a LoVEN és a VENRider volt, de több helyre is bekukkantottam.

Szerda… az Illegál Kommandó mindent elmondott, azaz megmutatott. (Kivéve a levetített csapatfilmeket.) Bár a keddel jobban jártak volna, amikor a lányok a férfi wc-ben könnyítettek magukon. Lehet, hogy egy úriember azért döntött úgy, hogy a DC színpadon üríti ki a rengeteg elfogyasztott sört. Ez cáfolt rá LoVEN dalára: „A veszprémi hippinek minden jó.”

Összességében minden csapat a maximumra törekszik. Kocsmáikat igen profi módon díszítették, programjaik is elnyerték a tetszésemet, de nem lehet erről írottan mesélni. Mielőtt eljöttem, nekem is azt mondták: a VENt át kell élni! Már értem, miért… a jó hír, hogy még vasárnapig rengeteg program vár minket, fellépők is jönnek, tehát aki lemaradt, még bepótolhatja. Pénteken meg kötelező megjelenni, hogy megismerjük az idei diákrektorunkat.

Ha valami miatt otthon marad valaki, akkor a jövő héten olvashat arról, hogy alakult a VEN vége. Engem pedig megtalál a kedvenc csapatkocsmámban, a Nudibárban…

Ani
annni@citromail.hu

Több info: ven.vein.hu

Rovat: