Nyílt levél Veszprém polgármesterének

- Hartmann Ferenc szocialista frakcióvezetőtől -

Tisztelt Polgármester Úr!


Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Szocialista Képviselőcsoportja nevében 2008. február 15-én a képviselőcsoport és polgármester úr találkozása alkalmával kértem információt, tájékoztatást arról, hogy az önkormányzat tulajdonában és résztulajdonában álló vállalkozások milyen beruházásokat terveznek megvalósítani 2008-évben. Polgármester úr írásbeli tájékoztatást ígért az ügyben. A tájékoztatást nem kaptunk meg.

A város 2008-évi költségvetésének Közgyűlési tárgyalásakor hozzászólásomban elmondtam, hogy „Létrehozott az új városvezetés egy szupercéget. Ez úgy tűnik, 2008-ban nem hoz osztalékot a tulajdonosnak. Azt azonban joga van tudni minden képviselőnek, hogy a köz pénzéből milyen beruházásokat valósít meg a Közüzemi Zrt. és a többi önkormányzati tulajdonú cég.”

Másodszor kértem polgármester urat, szíveskedjen tájékoztatni a képviselőket arról, hogy milyen beruházásokat finanszíroznak az önkormányzat vállalkozásai. A város önkormányzati képviselőinek jogukban áll tudni, hogy a lakosok által befizetett szolgáltatási díjakból, azok nyereségéből milyen fejlesztéseket finanszíroztat a tulajdonos önkormányzat.

Polgármester úr ismételten írásos választ ígért, ez azonban a mai napig nem érkezett meg.

Ez alkalommal harmadszor, immár írásban kérem polgármester urat, szíveskedjen a képviselőket írásban tájékoztatni arról, hogy az önkormányzat tulajdonában, vagy résztulajdonában álló vállalkozások milyen fejlesztéseket, beruházásokat finanszíroznak. 2008-ban. Tájékoztatást kérek polgármester úrtól minden olyan 5 millió Ft-ot meghaladó fejlesztésről, beruházásról, amelyről a cégek vezető testülete(i), döntöttek vagy pedig a vezető egyszemélyben döntött.

Mielőbbi írásbeli válaszát várva:

Veszprém, 2008. március 25.


Üdvözlettel:
Hartmann Ferenc frakcióvezető

Rovat: