Munkája és hobbija a sport

- nemesvámosiként Ajkán -

Szöllőskei Péternek – az FC Ajka jelenlegi és a Veszprém LC volt labdarúgójának, az Ajka Városi Szabadidőcentrum sportszervező asszisztensének – élete valóban a sport körül forog. Nap mint nap bejár Veszprémből Ajkára, hogy munkája során a megye sporteseményeinek szervezésében vegyen részt. Kora délután haza vezet, hogy aztán pár óra múlva ismét Ajkára induljon a sportcentrumba, de ezúttal már edzőfelszereléssel…

Index: – Mikor és hol kezdtél el futballozni?

Szöllőskei Péter: – A futball nagy múltra tekint vissza a családunkban. Nagyapám, édesapám és az ő testvére is focizott. Ötödik osztályba jártam a Nemesvámosi Általános Iskolában, amikor Veszprémben egy válogató után beiskoláztak a korosztályos veszprémi csapatba. Onnantól kezdve végig itt edzettem, míg végül bekerültem a felnőtt keretbe.

Index: – Hogyan kerültél Ajkára?

SzP: – Sajnálatos körülmények miatt Veszprémben megszűnt a felnőtt labdarúgás. Németh György megkeresett egy korrekt ajánlattal, leültünk megbeszélni a dolgokat, és én elfogadtam a feltételeket.

Index: – Hogy érzed magad Ajkán?

SzP: – Nagyon örülök, hogy idejöttem, szeretek itt lenni. Már három éve játszom a csapatban, úgy gondolom, jó döntést hoztam, amikor ide igazoltam.

Index: – Mi a posztod?

SzP: – Jobb oldali középpályás, de minden pozícióban voltam már, játszottam elöl, hátul és középen, Veszprémben például a baloldalon.

Index: – Mit gondolsz az NB II-ről?

SzP: – Jó, hogy ennek a városnak NB II-es csapata van, mert az itteni emberek vevők a jó futballra. Úgy gondolom, ez a csapat meg tudja oldani az előtte álló feladatot, és sok sikerben részesítheti még a kilátogató szurkolókat. Az NB II jóval színvonalasabb bajnokság, mint az NB III, ezt mindenki látja, mindenki tudja, és a média is nagyobb figyelmet szentel neki. Mindenhol közlik a liga híreit, tudnak rólunk, hallanak rólunk, és ez a fontos.

Index: – Ha jól tudom, a célotok idén a bennmaradás.

SzP: – Igen, ezt szeretnénk elérni. Véleményem szerint ezzel nem is lesz probléma, hiszen a 11. helyen állunk, ha jól tudom, 8 vagy 9 ponttal előzzük meg a legjobb kiesőt, és ez elég tetemes előny. A csapat képes rá, hogy simán és nyugodtan bent maradjon a bajnokságban.

Index: – Figyelemmel kíséred a veszprémi csapat teljesítményét?

SzP: – Hogyne, természetesen. Több barátom is játszik Veszprémben, sok ismerősöm és szurkoló köt még a csapathoz.

Index: – Véleményed szerint visszakerülhetnek az NB II-be?

SzP: – Mindenféleképpen. Jó társaság alakult ki Veszprémben, jó a csapat, jó az utánpótlás. Rugovics Vendel személye biztosíték lehet arra, hogy a fiatalokkal feljutnak a másodosztályba.

Index: – Magyar foci…?

SzP: – A magyar foci nehéz helyzetben van. A szövetségi kapitány újraválasztása körüli cirkusz teljesen felesleges. Várhídi Péter nem okozott csalódást, sőt elég jó, fiatal csapatot hozhat össze. Szerintem Kisteleki István is tudja, hogy most a jó ember áll a csapat élén, még ha külföldi edzőkkel próbálkozik is.

Index: – Mik a terveid a jövőre nézve?

SzP: – Jól érzem magam itt, megkapok mindent, amit kérek, az öltözőben jó a hangulat, a csapat jó játékosokkal rendelkezik. Amíg a vezetőség számít rám, addig szívesen maradok Ajkán.

Index: – Ajkán focizol, és Ajkán dolgozol. Nem lenne egyszerűbb itt élni, mint bejárni?

SzP: – Szeretem az otthonomat, Nemesvámost és Veszprémet is. Úgy gondolom, hogy Ajka és Veszprém között nem nagy a távolság, autóval mindössze 20 perc, így szívesebben maradok inkább ott.

damien

Rovat: