Születés hete

- kérdőívvel a méltóságteljes szülésért -

Idén májusban ismét megrendezésre kerül Veszprémben a SZÜLETÉS HETE szakmai, tájékoztató és kulturális programsorozat. A rendezvény célja az anyák és a családok tájékoztatása, hogy felelősségteljes, informált döntést hozhassanak, és így választásuk révén a szülés, születés biztonságos, méltóságteljes és háborítatlan élmény lehessen számukra.

A program szervezője a Lélek Éled Kör (LÉK) , amely hamarosan egyesületi formában fog tevékenykedni, többek között a kismamák érdekképviseletét tűzte ki céljául:

Szeretnénk elindítani a kommunikációt a kórházak (Veszprém, Ajka, Pápa) és kismamák között, hogy a kórházi rend és az édesanyák igényei sokkal inkább összeegyeztethetővé válhassanak.

Ennek érdekében kérünk benneteket, kismamákat, hogy egy KÉRDŐÍV kitöltésével vegyetek részt a párbeszéd elindításában, alapot teremtve a továbblépéshez! A saját élményeitek, tapasztalataitok, igényeitek megosztása, kinyilvánítása viheti csak előrébb a folyamatot, akkor is, ha éppen nem a helyi kórházakban szültetek.

A kérdőívet kitöltők között Kismama előfizetést sorsolunk ki, ezért ha részt vennél a sorsoláson, kérünk, add meg védőnődnek nevedet és e-mail címedet vagy telefonszámodat, ill. azt, hogy hány szülésedre vonatkozóan töltötted ki a kérdőívet – neved annyiszor szerepel a sorsoltak között.

A kérdőív eredményeit a Születés Hete alatt egy kerekasztal-beszélgetés és az azt követő fórum keretén belül szeretnénk a meghívott szülészeti főorvosok számára ismertetni, amelyre Téged is szeretettel várunk!

Kerekasztal-beszélgetés az anya- és bababarát kórházi ajánlásokról
Helye: Eötvös Károly Megyei Könyvtár – Kisfaludy-terem
Ideje: 2008. május 6. 14.30 és 16.30 között (délelőtt előadásokat hallgathatsz)

A Születés Hete részletes programjairól érdeklődj védőnődnél vagy a www.szuleteshete.hu portálon, ill. a www.index.veszprem.hu oldalon!

Két típusú kérdőívet készítettünk. Az egyiket azok tölthetik ki, akik Veszprémben, a kórházban szültek, a másikat azok, akik saját, megalapozott döntésük alapján nem ott. A kérdőív 25–30 kérdésből áll, így kitöltése, megválaszolása tényleg csak pár percet vesz igénybe. Töltsd ki a kérdőívet, így véleményed tudjuk képviselni a jövőben is!

A kérdőívet technikai okok miatt egyelőre itt kérheted el: mroni@freestart.hu.


LÉK

Rovat: