Brusznyait tanítani kell(ene)

- keltsük életre a veszprémi panteont! -

Mindig szükségünk van példaképekre. Segíthetnek nekünk egy-egy történelmi kor megértésében, irányt mutathatnak a hétköznapjainkban. Minden közösségnek, helynek megvannak a saját hősei, akik sokat tettek érte. Nekünk is vannak ilyen hőseink, csak sokszor nem, vagy alig ismerjük őket.

Tanítani kell őket. Meg kell ismertetnünk minden veszprémit vagy a városhoz kötődő személyt a mi hőseinkkel. Szükségünk van rájuk, mint egy falat kenyérre, mint egy korty vízre. Szükségünk van rájuk, hiszen általuk jobban átéreznénk veszprémiségünket, erősítenék erkölcsiségünket, megértetnék magunkkal saját korukat.

Padányi Bíró Márton, Ranolder János, Francsics Károly, Óváry Ferenc, Szeglethy György, Brusznyai Árpád Veszprém egy-egy meghatározott korszakát jelentik. Életútjuk, tevékenységük, döntéseik megismerése nagy hasznára válna mindenkinek.

Keltsük életre a veszprémi panteont! Tegyük élővé az ott szereplők gondolatait! Ez még nagyobb anyagi támogatást sem igényelne. A meglévő írásokból kell szerkeszteni egy újabb, olvasmányosabb, érthetőbb anyagot, amit fel lehetne tenni a veszprem.hu oldalára, és innen letölthetné bárki. Innentől kötelezhetné az önkormányzat az iskolákat, hogy osztályfőnöki, magyar, történelem órákon foglalkozzanak velük. Szervezzenek a tanulók számára vetélkedőket, neten, élőben. Jó kommunikációval érdekessé lehetne tenni a témát mindenki számára, és ez növelhetné a város imázsát befele, kifele egyaránt!

Már sokszor tettük – eddig eredmény nélkül –, de most is megpróbáljuk szóra bírni, mozgósítani a helyi politika szereplőit. Örülnénk, ha az ügy mellé állnának. A fejleményekről tájékoztatjuk Önöket!

Rovat: