Születés Hete 2008

- felhívás -

Igen! Természetesen 2008-ban is lesz Születés Hete! Az hatodik alkalommal megrendezésre kerülő országos szakmai, tájékoztató és kulturális rendezvénysorozat május 5. és 11. között zajlik majd Veszprémben!

Megérintett a háborítatlan szüléssel való első vagy éppen sokadik találkozásod? Tenni szeretnél azért, hogy minél többen átélhessék ezt az élményt, és minél kevesebbeknek kelljen a szülés körüli traumákkal szembesülniük? Szívesen részt vennél a 2008-as veszprémi és a környező településeken zajló Születés Hete szervezésében?

Ha önkéntesként bármilyen módon segítenéd az idei Születés Hete megvalósulását, kérjük, keress meg minket a LelekEledKor@gmail.com, vagy a 70/315-6770-es telefonszámon!

2003 óta a Születés Hete minden évben arról szól, hogy ne csak ez az egy hét szóljon a várandósságról, szülésről, születésről, hanem minden érintett család, amikor szüksége van erre, folyamatosan tájékozódhasson, választ kaphasson a kérdéseire.

A Születés Hete olyan alkalom, amikor az ország sok településén, Budapest sok kerületében egy hétig az érdeklődők könnyen megtalálhatják azokat az információkat, előadókat, beszélgetőpartnereket, filmeket, kiadványokat, amelyek segíthetnek tájékozódni a várandóssággal, szüléssel, születéssel kapcsolatban.

A rendezvénysorozat célja, hogy a várandósok és családjuk minél szélesebb körű tájékoztatást kapjanak választási lehetőségeikről, a hazai ellátás hagyományos és újszerű alternatíváiról, az informált döntést elősegítő kutatási eredményekről és a nemzetközi egészségügyi szervezetek ajánlásairól. Az ország különböző pontjain bábák, szülésznők, szülész orvosok, dúlák, védőnők, szülésfelkészítők, pszichológusok, homeopaták, gyógytornászok, mentálhigiénés szakemberek, szoptatási tanácsadók találkoznak várandósokkal, hogy számukra a lehető legtöbb információt átadják, és segítsenek abban, hogy a várandósság ideje ne szorongással, bizonytalansággal teli időszak legyen.

A programsorozat részeként a klasszikus és alternatív módszerek hívei, civil szervezetek és az intézményes ellátórendszer tagjai és a különböző szakmai műhelyek képviselői is találkoznak egymással, hogy tapasztalataikat kicseréljék.


Lélek Éled Kör

Rovat: