Ön hogyan értékeli a 2007-es esztendőt?

- Dr. Bense László Erik, az MDF Veszprémi Szervezetének elnöke -

Felkérésünkre reagálva Dr. Bense László Erik önkormányzati képviselő, az MDF Veszprémi Szervezetének elnöke is elküldte a Veszprém Indexnek évindító gondolatait, melyet most, az első közéleti sorozatunkban – melyben városunk prominens személyiségei (politikusok, vállalkozók, értelmiségiek) mondják el, miként értékelik a 2007-es esztendőt – adunk közzé.

„Öröm számunkra, hogy rendben lezajlott az önkormányzati tulajdonú cégek egyesülési szerződésen alapuló összeolvadása a Veszprémi Közüzemi Zrt.-be.

A szabályos építési engedély alapján elkezdődött a multifunkcionális csarnok kivitelezése.

Elkészült Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának gazdasági programja (2007-2010).

Átadásra került a korcsolyapálya.

Részleges ingyenes parkolást vezetett be az önkormányzat, bár az MDF programjában a közintézményeknél az ügyeiket intéző polgárok számára (kórház, okmányiroda, földhivatal, rendőrség, városi bíróság stb.) teljesen ingyenessé tettük volna a parkolást.

Megrendezésre került az I. Országos Környezetvédelmi Konferencia. Első alkalommal került megszervezésre a Pannon Egyetem aulájában a Környezetvédők Bálja.

Megtörtént Veszprém környezetvédelmi programjának felülvizsgálata, és elfogadásra került a város 2007. évi környezetvédelmi programja.

Rendben lezajlottak és színes programmal örvendeztették meg a közönséget a Veszprémi Ünnepi Játékok.

Rendben mentek a közbeszerzések, és a grémium bölcs, megfontolt döntéseivel 300 000 000 Ft-ot takarított meg (!) az önkormányzat költségvetésének. Pályázat beadásáról döntött a testület a Közép-dunántúli Operatív Program KDOP-2007-4.2.2. konstrukciójához „Kerékpárút-hálózat fejlesztése” támogatására vonatkozóan.

Elfogadásra került az Önkormányzati tulajdonú ingatlanok törzsvagyonbeli változásai című előterjesztés.

Megtörtént a közintézmények akadálymentesítése.

Nem keletkeztek fékezhetetlen feszültségek a Közgazdasági Szakközépiskola kiköltözésével kapcsolatosan. Maga az igazgató is egyik alternatívaként ezt a megoldást találta jónak. Értékesítésre került a Gyermekek Háza épületegyüttese.


És mit várok 2008-tól?

Felszállnának az első repülőgépek az átépített szentkirályszabadjai reptérről.

Szeretnénk, ha az átadásra kerülő multifunkcionális csarnok tartalmas programokkal kápráztatná él Veszprém lakosságát.

A város a figyelem középpontjába kerül a Kamera Hungária Televíziós Műsorfesztivállal.

Átadásra kerül a Megyeház-téren a Brusznyai emlékmű.

Szakmailag elfogadott, megfelelő közművelődési gyakorlattal és tapasztalatokkal rendelkező igazgatót sikerülne választani a Városi Művelődési Központ élére.

Megvalósulna a közszolgáltatók ügyfélszolgálatának összefonásával az egységes hulladékszállítás, víz-, gázszolgáltatással kapcsolatos ügyintézés.

Megépülne a Március 15 utcai Sportcsarnok mellett az 50 m-es uszoda.”

Veszprém, 2008. január 4.


Dr. Bense László Erik
az MDF Veszprémi Szervezetének elnöke

Rovat: