Ön hogyan értékeli a 2007-es esztendőt?

Molnár Ernő önkormányzat képviselő

Molnár Ernő önkormányzat képviselőnek, a Lokálpatrióta Egyesület elnökének gondolataival, véleményével folytatjuk év eleji sorozatunkat, melyben városunk prominens személyiségei (politikusok, vállalkozók, értelmiségiek…) mondják el, miként értékelik az elmúlt esztendőt, saját munkájukat, és mit várnak az új évtől.

Eredményeim:

– Azt hiszem, egyéves közéleti szereplésemmel sikerült bizonyítani, hogy a pártoktól teljesen független civil szervezet a Lokálpatrióták Egyesülete. A többség által megválasztott polgármesterhez szolidárisak vagyunk, a tevékenységünk középpontjában a város érdeke áll!

– Politikai vitákban, acsarkodásokban nem veszünk részt.

– Munkánk eredményeként elértük, hogy a városban lévő „aktív”, dolgozó civilek és civil szervezetek mozgósításával olyan apró napi munkákat, akciókat tudtunk elkezdeni, mint a városi virágosítási verseny, a madárbarát város, a virágmag „gyűjtő, cserélő” bank, a város közterületein év végi kedvességek (hóemberek, karácsonyfák állítása a körfogalmakban) stb.

– A belvárosban lévő kereskedők közös összefogásának koordinálásával – majd egységes csapattá szervezésével – kezdeményezzük a Kossuth utca környezeti megújítását. A közös szándék eredményeképpen a felújítás kivitelezési tervét elkészítettem, a munkálatok 2008 tavaszán meg kezdődhetnek.


Kudarcom:

– Nem sikerült a városban és a külső körgyűrűn lévő, elhanyagolt állapotú körforgalmi csomópontokban köztéri alkotásokat elhelyeztetni.


Terveim:

– A közgyűléssel olyan helyi rendelet elfogadtatása, amely megtiltaná a buszmegállókban a dohányzást.

– A Polgárőrség átalakítása „VÁROS-ÖRSÉGGÉ”, létszámának növelése a felszereltségének korszerűsítésével. Feladatukká tenném a közterületek rendjének ellenőrzését.


Molnár Ernő
a Lokálpatrióta Egyesület elnöke
VMJV önkormányzati képviselője
tanácsnok

Rovat: