Unaloműző sült fagyi

Éhes is vagyok, szalonnát is ennék, meg nincs is, meg nem is szeretem…

Valahogy ma egész nap ez a vicc-poén jár az eszemben… Hideg is van, esik is, ki is mennék a levegőre, meg nincs is értelme. Ilyenkor nincs jobb ötletem, mint betolni egy adag sült fagyit!

Hardware 2 főre: két 12x8 centis (2 cm vastag piskótaszelet), 4 gombóc fagyi – ki milyet szeret, 3 db tojásfehérje, 1 evőkanál kristálycukor, 1 zacskó vaníliás cukor.

A piskótákat azokra a tányérokra helyezzük, amin majdan felszolgáljuk, rákanalazzuk a 2–2 gombóc fagyit. A tojásfehérjéből és a cukrokból kemény habot verünk, szépen bevonjuk a fagylaltos piskótát a habbal. Sütőben vagy – akinek igazán jól megyen dolga – kemencében 250 fokon – vagy a legnagyobb fokozaton – 3 perc alatt megpirítjuk a habot. Egy nagyobb tányérra helyezzük a forró tányérunkat, díszítjük egy kis csokiöntettel, vagy amire gusztusunk támad, és azonnal fogyasztjuk.

Rovat: