Sportolóként a versenyszférában

Tenk Ferenc, a Schiedel Kft. ügyvezető igazgatója – II. rész

Fiatal, dinamikus cégvezető, ott van a szemében az a csibészség, nyitottság és vidámság, ami szinte bárkinél pillanatok alatt szimpatikussá teszi. Sorozatunkban ezúttal Tenk Ferencet, a Schiedel Kft. ügyvezető igazgatóját faggattuk, hogy még többen megismerjék.

Index: – Egy veszprémi székhelyű céget vezetsz, ami abban is megnyilvánul, hogy az Index Veszprémen kívül jó néhány helyi sport- és kulturális egyesületet, rendezvényt is támogattok. Miért érzed ezt fontosnak? Mennyit tudsz a támogatottak közül most fejből felsorolni?

Tenk Ferenc: – Úgy gondolom, hogy a társadalomba vissza kell forgatni a pénzünk egy részét, hiszen az állam nem tud mindenről gondoskodni. Veszprém a cég székhelye, lokálpatriótaként és volt sportolóként természetesnek tartom, hogy kulturális célokra is áldozzunk. Az ilyen helyi támogatások követhetőek és rendkívül szükségesek. Jó érzés segíteni. Támogatjuk a férfi kézilabdacsapatot, a férfi kosárlabdacsapatot, a VEDAC-ot és Takács Dávid középtávfutót, Aschenbrenner György raliversenyzőt és a női röplabdacsapatot. Kulturális oldalról is szerteágazó a mecénás tevékenységűnk: Ünnepi Játékok, Veszprém Táncegyüttes, iskolák, de Melocco Miklós újonnan épülő emlékművéhez is hozzájárultunk.

Index: – Sváb származásod mellett még a munkahelyed is külföldi érdekeltségű, emiatt sokat is jársz más országokban. Mi az, amit leginkább szeretnél, hogy Magyarországon, Veszprémben vagy a magyarok között is meghonosodjon, abból amit Európa más országaiban láttál?

Tenk Ferenc: – Főleg a szomszédos országokban vannak megbeszéléseink. Kívülről úgy tűnik, kevésbé élnek hajszoltan, mint mi, magyarok. Ők valahogy jobban ráérnek, lassabb és kényelmesebb az életvitelük. Azt hiszem, ha ezt elérjük, az lehetne a leghasznosabb számunkra.

Index: – Vidám kedélyű embernek ismer mindenki. Mi okoz leginkább örömet Neked?

Tenk Ferenc: – A jókedv fontos a kiegyensúlyozottsághoz. Szükségem van pihenésre, kikapcsolódásra is, szeretek levegőn lenni, sportolni, szaunázni és olvasni.

Index: – Kevéske szabadidőd mivel töltöd a legszívesebben?

Tenk Ferenc: – Kedvesemmel, barátokkal gyakori, hogy kirándulunk a közeli erdőkben vagy a Balaton-felvidéken. A legnagyobb – közel 20 éves – szenvedélyem a kézilabdameccs, erre mindig szabaddá teszem magam. Azt gondolom, az emberek többsége nem jól gazdálkodik szabadidejével, igyekszem nem ebbe a hibába esni.

Index: – Mivel lennél elégedett a közeljövőben?

Tenk Ferenc: – Szeretnék kiegyensúlyozott családi életet élni, a környezetemmel, rokonaimmal, ismerőseimmel jó kapcsolatban maradni. A régi barátokkal találkozva mindig örülök, ha pár szó után azt mondják, „nem változtál semmit”.

Rovat: