Saláta - Time!
Beküldte gasztronauta -
Meleg van? Fel kéne venni a fürdőrucit? Nem megy fel? Koplalni akarsz? Ne tedd! Egyél sok salátát. Ebben a melegben más nem is esik jól Maximum még a hideg fröccs vagy a párásodó korsó sör
Tavaszi saláta
Hozzávalók: 1 fejes saláta, 4 paradicsom, 1 kígyóuborka, 1 csomó retek, 1 csokor petrezselyem, 1 csokor metélőhagyma, 1 csokor kapor, 15 dkg zsírszegény selyemsonka, 2 citrom leve, 1 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál mustár, 6 evőkanál olívaolaj, só, fehér bors
A megmosott salátaleveleket lecsepegtetjük, kis darabokra tépkedjük. A paradicsomot és az uborkát felkarikázzuk, a retket legyaluljuk, a fűszernövényeket finomra vágjuk. A sonkaszeleteket feltekerjük. A salátaleveleket egy tálra terítjük, ráhalmozzuk a többi hozzávalót. A citromlevet elkeverjük sóval, borssal, hozzáadjuk az átnyomott fokhagymagerezdeket és a mustárt. Belekeverjük az apróra vágott fűszernövényeket és az olívaolajat. A fűszeres öntetet a salátára csepegtetjük.