Saláta - Time!

Szerb saláta - A kedvencem!

Meleg van? Fel kéne venni a fürdőrucit? Nem megy fel? Koplalni akarsz? Ne tedd! Egyél sok salátát. Ebben a melegben más nem is esik jól… Maximum még a hideg fröccs vagy a párásodó korsó sör…

Szerb saláta - A kedvencem!

Hozzávalók: 2 fej közepes vöröshagyma, 5 édes zöldpaprika (alias tv paprika), 10 közepes paradicsom, só, ecet, olaj.

A vöröshagymákat kettévágjuk, hosszában vékonyan felszeleteljük. A salátástálba rakjuk, bőven megsózzuk. Iszunk egy sört – közben a megmosott hozzávalók lecsöpögnek, meg ilyen melegben meg is száradnak. Most meglocsoljuk bőven becsületes háztartási (5%-os) ecettel, annyira, hogy kifejezetten savanyú legyen. Felkarikázzuk a paprikákat, a tetejére szórjuk. Felcikkezzük a paradicsomokat, és azt a paprika tetejére rakjuk. Bőven meglocsoljuk olajjal, és óvatosan megforgatjuk, hogy összekeveredjenek az alapanyagok. 15 perce jégre rakjuk, tálalás előtt – óvatosan – újra megkeverjük!

Rovat: