Saláta - Time!

Gundel-saláta

Meleg van? Fel kéne venni a fürdőrucit? Nem megy fel? Koplalni akarsz? Ne tedd! Egyél sok salátát. Ebben a melegben más nem is esik jól… Maximum még a hideg fröccs vagy a párásodó korsó sör…

Gundel-saláta

Hozzávalók: 15 dkg főtt vagy konzerv gomba (de még jobb, ha vajon pároljuk meg), 15 dkg csirág (főtt, fagyasztott vagy konzerv spárga), 10 dkg főtt zöldbab (ceruzabab), 10 dkg nyers uborka, 10 dkg zöldpaprika, 10 dkg paradicsom, fél fej saláta, 1 citrom, só, őrölt bors, ecet, olaj, paradicsompüré, kiskanál méz.

A főtt gombát, az uborkát, a zöldpaprikát és a hámozott paradicsomot vékonyra felszeleteljük, a zöldbabot és a csirágot kb. 2–3 cm hosszú darabokra vágjuk. Ecetes, olajos öntetet készítünk, amelyet sóval, borssal, paradicsompürével, citromlével és kevéske mézzel ízesítünk. A feldarabolt nyersanyagokat ezzel jól összekeverjük, és salátalevelekkel borított üvegtálra halmozzuk fel, aztán hajrá!

Rovat: