Tisztújító Fidelitas Veszprémben

Az elmúlt hét csütörtökén tartotta soros tisztújító gyűlését a Fidelitas veszprémi csoportja. Az ülésen a tagok megválasztották az új elnököt, az alelnököket, valamint megállapodtak a közeljövő programjában, amit egy sajtótájékoztató keretében ismertettek február 11-én a Fidesz veszprémi irodájában.

A csoport egyhangúlag Kész Zoltánt, a Veszprémi Egyetem tanárát, A FIDESZ-MPSZ Veszprém megyei kulturtagozatának elnökségi tagját választotta az elnöki tisztségre. Az ülésen szavaztak az alelnöki posztokról is, ennek értelmében a jövőben Mihalovics Péter, a Veszprémi Egyetem harmadéves hallgatója, valamint Lakics Eszter, a balatonalmádi Magyar-Angol Tannyelvű Gimnázium végzős tanulója tölti be ezt a tisztséget.

A testület ismertette célkitűzéseit, amit nyolc pontban határoztak meg. Eszerint szeretnének egységet teremteni a keresztény és jobboldali fiatalok körében, tovább bővítenék kapcsolatukat az ország hasonló csoportjaival, valamint a megyeszékhely testvérvárosaival és más európai ifjúsági szervezetekkel. Emellett figyelmet szentelnek a jövőben arra, hogy különböző programokat szervezzenek a veszprémi fiatalok részére, további lehetőséget biztosítva ezzel a kulturált szórakozáshoz. A közelgő csatlakozással kapcsolatban elmondták, munkájukkal segíteni szeretnék a FIDESZ-MPSZ Európai Uniós választási kampányát, valamint szándékukban áll minél szélesebb körben megismertetni a lakossággal az Európai Unió előnyeit.

Kész Zoltán, a Fidelitas veszprémi csoportjának elnöke hozzátette, a szervezet vár minden olyan fiatalt, aki hozzájuk hasonlóan gondolkodik, és szívesen dolgozna együtt velük azért, hogy kialakuljon egy fiatalokból álló kör, amely közelebb hozza egymáshoz ennek a generációnak a tagjait.

Rovat: